Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

История на българската литература през Възраждането

"История на българската литература през Възраждането" е „учебник“ за университетската филологическа общност, но и историографски труд, реконструиращ създаденото „от Паисий до Ботев“.Тя представя обхватно и задълбочено литературата на Новото време. Залага на широк кръг от интерпретации с по-обща насоченост към прехода от дидактика към художественост, както и на конкретни анализи на внушителен брой от представителните текстове, със специално внимание към личностите, които имат дял в тяхното създаване. Портретува се делото както на видните участници от Паисий до Ботев, така и на авторите, които уплътняват зададените от „канона“ ценностни парадигми. Ревизират се унаследени банализирани виждания и непроизтичащи от фактите твърдения на литературната наука, формулират се нови изходни позиции за оценка на редица от аспектите и спецификите на естетическия развой.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:История на българската литература през Възраждането
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Емилиян Станев в диалог с времето
Иван Радев
УИ "Св. Климент Охридски"
рейтинг:
1%
20,00 лв.
Димчо Дебелянов - обреченият на ранна смърт и вечен живот
Иван Радев
Абагар
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Димчо Дебелянов. Контекст и присъствие в литературата
Иван Радев
Български бестселър
рейтинг:
1%
20,00 лв.
Автографът в литературния живот и духовно-творческото общуване
Иван Радев
Български бестселър
рейтинг:
1%
25,00 лв.
Йордан Йовков - Самосъздаването на белетриста
Иван Радев
Български бестселър
рейтинг:
1%
35,00 лв.