Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

История и цивилизация. Тестове за текуща самоподготовка и зрелостен изпит

Предложеното учебно помагало за подготовка на зрелостници за матура по История и цивилизация и за кандидат-студенти обхваща научнообразователното съдържание на съответните учебници за Х и ХІ клас, т. е. съдържанието на основните теми от съвременната история на света през ХХ век и богатата история на България в продължение на повече от 13 века.



Не е наличен

Предложеното учебно помагало за подготовка на зрелостници за матура по История и цивилизация и за кандидат-студенти обхваща научнообразователното съдържание на съответните учебници за Х и ХІ клас, т. е. съдържанието на основните теми от съвременната история на света през ХХ век и богатата история на България в продължение на повече от 13 века. Точно определените теми на помагалото отразяват изискванията на МОН, както и указанията към зрелостниците за проверка на знанията, проверка на уменията да се справят с исторически и сравнителноисторически анализ, с понятията и с тяхното съдържание, както и способността им да отговарят на исторически въпрос с кратко, но системно изложение, вярност на фактите, на литературен български език.

Пособието предлага структура, в която се включват последователно първо, тестове за десет основни теми по Съвременна история на света; второ, тестове за осем основни теми по История на България; трето, примерни тестове за държавен писмен изпит по История и цивилизация, в които се включват тестови задачи от Х и ХІ клас; четвърто, понятия и научни термини, ползвани в тестовете.

В помощ на подготвящите се за матура по История и цивилизация зрелостници авторите предлагат тестове върху фактическия материал по определени теми, таблици за попълване на верни отговори или обяснения, въпроси за конкретни отговори с примери от историята на света през ХХ век и от историята на България. Нов принос на авторите е разработването на модели за отговори на множество исторически въпроси по дадена тема, за анализ на исторически източник, както и за анализ на изображения (карти, таблици, схеми, карикатури и други).



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:История и цивилизация. Тестове за текуща самоподготовка и зрелостен изпит
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Пантеон
Теодор Траянов
Анубис
рейтинг:
1%
3,12 лв.
Сънят на любовта
Емануил Попдимитров
Анубис
рейтинг:
1%
3,36 лв.
Литература за 10. клас
Боян Биолчев, Борис Минков, Нели Илиева, Веселина Тонева
Анубис
рейтинг:
1%
16,98 лв.
Български език за 10. клас
Маргарита Георгиева, Владимир Жобов, Димка Димитрова
Анубис
рейтинг:
1%
9,60 лв.
Математика за 10. клас Анубис 2020/2021
Теодоси Витанов, Петър Недевски, Мариана Кьосева, Евгения Стоименова
Анубис
рейтинг:
1%
16,90 лв.