Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Истории от дивана

„Тази книга не е написана само за психолози, а е предназначена за всеки човек, чувствителен към човешката болка, и който се интересува от възможността да бъде преодоляна. Главните герои не са резултат на литературна измислица, защото съм ги виждал в кабинета си седмица след седмица да страдат, да се смеят, да плачат, да се чувстват измамени и ядосани”, пише Габриел Ролон в пролога на „Истории от дивана“.

Така, осемте житейски истории, от които се състои тази книга, се базират на истински случаи. По време на сесиите психоаналитикът и пациентът се договарят да се справят с един от най-трудните пътища: този, който води до истината като единствен инструмент за облекчаване на болката.

Мадлен Алгафари

 Габриел Ролон е роден 6 Буенос Айрес през 1961 година. Учи във факултета по психология към Университета на Буенос Айрес. Завършва и специализира психоанализа. Оттогава предмет на дейността му е клиничната психология, лечение на неврози, перверзии и психози. Участва в програми по радиото и телевизията, където се стреми да отговори на запитвания от публиката, а в някои случаи ориентира хората към индивидуално лечение, което да им помогне за разрешаване на трудностите и проблемите им.

Ревност, аноргазмия, скръб, изневяра, вина – всички чувства и усещания толкова обичайни за тези „модерни времена“ – са част от темите, върху които Габриел Ролон разкрива собствения си начин за разбиране на психоанализата. Една динамика, която обръща внимание на истории, вариращи от смеха до сълзите и от скръбта до радостта, без да губи своята посока в една незаменима книга.

Психотерапията е нещо като душевна археология, като детективско търсене на заровени в паметта ни, скрити от самите нас преживявания, които ни правят такива, каквито сме. Но често те не са достъпни за съзнанието ни. Затова невинаги можем да разберем самите себе си. Един от терапевтичните прийоми за откриването им е психоанализата – майката на повечето от днешните психотерапевтични школи. Тази книга я представя в много достъпна форма за читателите, дори за тези, които никога не са ходили на терапия. Разказаните конкретни случаи биха могли да помогнат на много от тях да тръгнат по пътя към истината за себе си. Разбира се, те не могат да заместят един същински дълбинен терапевтичен процес. А отличителното за автора им е любовта  и човечността на личния му стил в нелеката, но носеща много удовлетворение мисия на помагащ. Тези разкази бяха полезни и за мен – и като човек, и като терапевт

Мадлен АлгафариНапишете вашето мнение
Вие оценявате:Истории от дивана
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
Свързани продукти
Страстите на Кармела - Ай, Кармела
Маркос Агинис
Тонипрес
рейтинг:
1%
13,00 лв.
Опашката на Емили
Лиз Кеслър
Тонипрес
рейтинг:
1%
8,99 лв.
Абраксас
Виктор Мигел Бермехо Родригес
Тонипрес
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Училище за звезди - Изгряваща звезда
Синди Джефрис
Тонипрес
рейтинг:
1%
6,00 лв.
Училище за звезди - Протегни ръка към звездите
Синди Джефрис
Тонипрес
рейтинг:
1%
6,00 лв.