Facebook Pixel
Онлайн книжарница поръчка на нови книги online Интернет книжарница
Разширено търсене
Любими 0 добавени
0 Кошница 0,00 лв.
080012525
Онлайн книжарница поръчка на нови книги online Интернет книжарница
0 Кошница 0,00 лв.
-10%
Информатика за 12. клас - Профилирана подготовка - Модул 3 - Релационен модел на бази от данни - Изкуства - 2021/2022 Изкуства 9786197243987

Информатика за 12. клас - Профилирана подготовка - Модул 3 - Релационен модел на бази от данни - Изкуства - 2021/2022

Резюме

Учебник по информатика за 12. клас за профилирана подготовка - Модул 3: Релационен модел на бази от данни на издателство „Изкуства“ - по новата учебна програма 2021/2022


Огромната част от съвременния софтуер, предназначен да подпомага дейността на институциите, бизнеса и отделната личност, използва – под една или друга форма, в по-голям или по-малък обем – съхранени в компютрите данни.

Утвърден през годините подход за събиране, съхраняване и обработка на нужните на един субект данни е, с използването на Система за управление на бази от данни (СУБД).

Целта на това учебно помагало за третия модул на Профил Информатика е, да запознае учениците с теоретичните основи на базите от данни и практическите аспекти на използването им.


Изданието е съобразено с новата учебна програма и е одобрено от МОН!

Повече
Цена

Нормална цена: 14,99 лв.

Наша цена: 13,49 лв.

Свързани продукти
Информационни технологии за 7. клас - Изкуства Информационни технологии за 7. клас - Изкуства

Нормална цена: 8,56 лв.

Наша цена: 7,70 лв.

Информационни технологии за 6. клас Информационни технологии за 6. клас

Нормална цена: 8,17 лв.

Наша цена: 7,35 лв.

Информатика за 8. клас Информатика за 8. клас

Нормална цена: 9,90 лв.

Наша цена: 8,91 лв.

Автор Красимир Манев, Нели Манева, Филип Андонов
Издателство Изкуства
ISBN 9786197243987
Година на издаване 2021
Корица Мекa
Език Български

В първия раздел на помагалото са разгледани, на принципно ниво, понятията информация, информационна система (ИС) и база от данни (БД).

Вторият раздел е посветен на теоретичните основи на базите от данни. Представени са накратко различни модели за структуриране на данните и е разгледан подробно най-популярният и най-често използван модел – релационният.

В раздел трети са представени основните възможности на СУБД MS Access. Подробно са разгледани начините на създаване на обектите на системата – таблици, форми, заявки и отчети. Уроците са илюстрирани с много примери и са придружени със задачи за практическа работа.

Четвъртият раздел е посветен на интегрирането на база от данни, създадена с MS Access, в Информационна система. Предложени са два подхода – в рамките на MS Access и със средствата на език за програмиране. Илюстрациите за втория подход са направени с езика за програмиране, който използвахме в първите две помагала – C#, но не е трудно те да бъдат направени трансформирани в придружаващия MS Acces език Visual Basic.

Като основна за цялото помагало е поставена идеята, учениците да изработят неголяма ИС, като в упражненията от втория раздел проектират БД, в упражненията от третия раздел реализират проектираната БД, а в упражненията от четвъртия раздел интегрират създадената БД в ИС. Разработените малки ИС могат да бъдат (и е добре да бъдат) основа на реални проекти за създаване на ИС, които да бъдат реализирани в часовете от четвъртия модул на Профила Информатика.


Все още няма коментари и оценки за този продукт

За доставките си в България Онлайн книжарница Сиела се доверява на куриерски компании Спиди и Еконт.

Стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв и тази сума остава твърда независимо от наложения платеж, броя, обема и теглото на поръчаните стоки, населеното място на получателя, деня за доставка, както и дали доставката се извършва до офис или до адрес.
ВАЖНО! По време на кампания -50% на книгите на Сиела и DejaBook безплатната доставка в Ciela.com за всички стоки отпада за срока на промоцията!
Доставката до обект Сиела Графа е безплатна.
За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя и теглото на поръчаните продукти.
Крайната стойност се визуализира, преди да завършете поръчката си.

За Автора

Вашата оценка?
(Най-ниско е 1, а най-високото 5)