Facebook Pixel
Онлайн книжарница поръчка на нови книги online Интернет книжарница
Разширено търсене
Любими 0 добавени
0 Кошница 0,00 лв.
080012525
Онлайн книжарница поръчка на нови книги online Интернет книжарница
0 Кошница 0,00 лв.
Информатика за 11. клас - Профилирана подготовка - Модул 2 - Структури от данни и алгоритми - Изкуства - 2021/2022 Изкуства 9786197243963

Информатика за 11. клас - Профилирана подготовка - Модул 2 - Структури от данни и алгоритми - Изкуства - 2021/2022

Резюме

Учебник по информатика за 11. клас - профилирана подготовка - Модул 2: Структури от данни и алгоритми на издателство „Изкуства“ - нова учебна програма 2021/2022


Учебната програма предвижда модулът да завърши с разработване на проекти, затова в този раздел сме предвидили един урок за важните неща при работата по проект, не само за нуждите на модула, но и като част от общата професионална култура на профилиращи се в областта на информатиката ученици. Дадени са и няколко примерни задания за проекти.

Изданието е съобразено с новата учебна програма и е одобрено от МОН!


Повече
Цена
14,99 лв.
Свързани продукти
Автор Красимир Манев, Велислава Христова, Нели Манева
Издателство Изкуства
ISBN 9786197243963
Година на издаване 2021
Корица Мекa
Страници 142
Език Български

Първа глава на учебното помагало е посветена изцяло на темата Алгоритми - обстойно е разгледано понятието алгоритъм, въведен е формален механизъм за представяне на алгоритми (МПД) и оценка на сложността им. Припомнени са основни неща от ООП и реализацията на алгоритми в програми. Въведено е понятието рекурсия и техниката за оценяване сложността на реализирани в програми алгоритми, включително и рекурсивни.

Глава втора е насочена към структурирането на данни със средствата на езика (едномерни и двумерни масиви, низове и реализацията им с масиви от тип char) и представянето на някои базови алгоритми (сортиране, сливане, двоично търсене в сортирани масиви, двоично търсене на отговора).

Трета глава въвежда в понятието абстрактен тип и са показани големите възможности да се обогатят техниките за структуриране на данни с помощта на реализации на АТ в класове от обекти. Реализирани са АТ Дробно число и Голямо цяло. Представени са колекциите на езика C#, които реализират основни АТ, както и най-често използваните списъци, опашка и стек (като за последните два са предложени и собствени реализации.

В четвърта глава са представени Комбинаторните структури. Въведени са и основните линейни комбинаторни конфигурации - вектори, вариации, пермутации, комбинации без и с повтаряне на елементите и са реализирани основни операции с тях. Разгледани са регулярните формални езици, представянето им с регулярни изрази и съответния клас от обекти на C# за работа с регулярни изрази.

В пета глава са дефинирани не-линейните АТ графикореново дърво. Подробно са разгледани различните възможности за структуриране на данните за тези АТ и са реализирани някои от най-важните алгоритми за графи. Въведен е АТ хеш-таблица и са показани възможностите за бързо търсене с използване на хеш-таблици. Представен е клас от обекти Dictionary, като пример за използване на хеширане.

Все още няма коментари и оценки за този продукт

За доставките си в България Онлайн книжарница Сиела се доверява на куриерски компании Спиди и Еконт.

Стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв и тази сума остава твърда независимо от наложения платеж, броя, обема и теглото на поръчаните стоки, населеното място на получателя, деня за доставка, както и дали доставката се извършва до офис или до адрес.
ВАЖНО! По време на кампания -50% на книгите на Сиела и DejaBook безплатната доставка в Ciela.com за всички стоки отпада за срока на промоцията!
Доставката до обект Сиела Графа е безплатна.
За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя и теглото на поръчаните продукти.
Крайната стойност се визуализира, преди да завършете поръчката си.

За Автора

Вашата оценка?
(Най-ниско е 1, а най-високото 5)