Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Информатика 9. клас. Компютърна лаборатория

Не е наличен
Основните теми в "Компютърна лаборатория" са "Микрокомпютри", "Операционна система MS-DOS" и "Езикът QBasic".
Има няколко съображения, които оформиха идеята този практически курс да се издаде като учебно помагало в отделно книжно тяло, което се използва едновременно с учебника за задължителна подготовка по информатика в 9. клас. Половината от всичките 72 часа са определени за практическа работа.
QBasic - езикът и средата за програмиране, описани в "Компютърна лаборатория", не са задължителни, а са само една възможност за практическа учебна дейност. Това означава, че преподавателят сам би могъл да прецени каква среда за програмиране да използва за своите практически занятия. А защо QBasic? За този избор повлияха редица причини. QBasic е относително лесен и е широко използван с успех за подобни цели. Не е маловажен и фактът, че QBasic може безплатно да се използва за всички платформи на Windows и DOS.
"Компютърна лаборатория" в този обем, структура и съдържание ще подпомогне ученици и преподаватели в подготовката и провеждането на практическите занятия. Броят на темите, тяхната последователност и сложността на разглежданите задачи, както и на задачите, предложени за самостоятелна работа, са съобразени с приетите държавни образователни изисквания. Предложени са и примерни тестове, които позволяват учениците сами да проверяват своите знания и практически умения, а могат да бъдат използвани и от преподавателите като образци за разработката на нови тестове, съобразени с конкретните условия.


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Информатика 9. клас. Компютърна лаборатория
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв, стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • ВАЖНО! По време на промо кампания -50% безплатната доставка за всички стоки отпада за срока на промоцията! Фиксира се доставка от 3.99 лв за всички поръчки.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди да завършете поръчката си.
Свързани продукти
Тримата братя и седемте джуджета
рейтинг:
1%
2,50 лв.
Малкият художник
рейтинг:
1%
3,00 лв.
Activities for 8th Grade Chemistry - работна тетрадка по химия на английски език за 8 клас
рейтинг:
1%
4,68 лв.
Палавата топка
рейтинг:
1%
2,50 лв.
Христоматия по литература за 11. клас
рейтинг:
1%
12,00 лв.