Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Илюзиите на доктор Фаустино

Дон Фаустино Лопес де Мендоса принадлежи към стар аристократичен род. Старият семеен замък пази спомена за предишните владетели, легенди за призраци и скрити съкровища, но действителността вече е различна и унаследяваните титли губят стойността си.

 






 

Дон Фаустино трябва да се прости с илюзиите си, че аристократичният произход му гарантира високо положение в обществото

Но той е чувствителен и стремящ се към идеалната любов младеж, който, за да я получи, е готов да продаде и душата си на дявола.

Дали чувствата му към жените, които среща, все пак са напълно безкористни? Констансия е не само красива, но и богата. Росита запалва в него чувственост и егоизъм. Дали все пак няма да открие мечтата си в образа на Мария? Но за да я има, той трябва да се прочисти от илюзиите си, да не бъде просто един от тези младежи, пристигащи в Мадрид с надеждата да си спечелят слава и пари.

Хуан Валера
(1824 – 1905) е един от най-големите испански реалисти. Роден е в аристократично семейство. Учи философия и право, но се отдава на дипломатическа кариера. Успоредно с нея написва забележителни романи като „Пепита Хименес“, „Доня Лус“ и „Хуанита Дългата“, които са предшественици на книги като „Птиците умират сами“ и „Осъдени души“. Самият Димитър Димов признава, че се е учил от него.



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Илюзиите на доктор Фаустино
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Пепита Хименес. Доня Лус
Хуан Валера
Персей
рейтинг:
1%
12,99 лв.
Панахида за Яворов - Култът Яворов
Катя Зографова
Изида
рейтинг:
1%
5,00 лв.
Дарба за един милион долара
Иън Сомърс
Изида
рейтинг:
100%
12,99 лв.
Cuentos por escritores famosos - Juan Valera - Cuentos bilingues - Двуезично издание - разкази Хуан Валера
Juan Valera
Vesi/Веси
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Cuentos por escritores famosos - Juan Valera - Cuentos adaptados - адаптирани разкази на испански език
Хуан Валера
Веси
рейтинг:
1%
15,00 лв.