Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Хидър и Най

Книга от Елън Потър


Нел е момиче, изключвано от няколко училища, защото системно бяга от час, за да играе шах с шахматните измамници във Вашингтон Скуеър парк. Постоянното отсъствие и от новото училище я отвежда до наказание - задължително участие в клуб Последен шанс (буквално последен), който се ръководи от мистериозния господин Буут. В клуба Нел е заедно с трима други ученика все наказани заради лоши прояви. Нел, Круд, Викинг и Аника са проблемни деца, всяко от които се справя по някакъв начин с травма, през която е минало. И както всичко е реално, много скоро става съвсем различно.

Нел случайно попада в един паралелен свят - Ню Йорк, но не съвсем; сега, но не съвсем; Сентръл парк, но не съвсем и тръгва да търси отвлечения си преди три години брат Ривър.

Светът на Нел не е измислица. Това е реалният свят на всяко едно дете в Ню Йорк и навсякъде по света, с тегобите на тийнейджърските години, училището, разделението на децата на богове и плебеи, на тукашни и чужди - реални неща. И... не съвсем.

Тематиките, които книгата Хидър & Най поставя са много, дълбоки и сериозни за по-зрелия читател, а за децата историята е едно Виенско колело, където с всяко покачване и спускане сцената се сменя и слънцето изгрява, но и залязва; или вали, но и пече; или е град, но не съвсем, или е гора, но не съвсем. Не мога да разкажа повече, не бива да съсипвам изненадите.

Книгата е за всяка възраст, но може би защото някак е прието, че само децата вярват в чудеса, нека е за тях. А за нас, за зрелите и мъдри хора, нека си остане сухата реалност, в която или ни е много удобно, или която не искаме да напуснем от страх да не дадем криле на надеждата в нас, на доброто в нас, защото не искаме да повярваме в силата на приятелството и настояваме да се държим за съмненията в себе си - все причини ние, зрелите, да не търсим повече магията. А тя е навсякъде около нас и жужи като електричество.

Елън Потър е носителка на над двадесет литературни награди, като седем от нейните книги за деца и юноши са сред стоте най-велики книги за тази аудитория за всички времена.

Гергана ДечеваНапишете вашето мнение
Вие оценявате:Хидър и Най
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Хотел Морал
Гери Дечева
Peppermill Books
рейтинг:
1%
18,00 лв.
Цветно
Ето Мори
Peppermill Books
рейтинг:
100%
16,00 лв.
Приказки от военни времена - Гробът на светулките
Акиюки Носака
Peppermill Books
рейтинг:
1%
18,00 лв.
Дисквалифициран като човек
Осаму Дазай
Peppermill books
рейтинг:
100%
16,00 лв.
Залязващото слънце
Осаму Дазай
Peppermill books
рейтинг:
1%
16,00 лв.