Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Хазарите – Откриването на Хазария

Не е наличен

Книгата на Лев Николаевич Гумильов е посветена на изследването на една от най-тъмните страници в историята, а именно възникването, разцвета и тайнственото изчезване на Хазарския хаганат от картата на Евразия.
През 8 – 10 в. той се намира в междуречието на Волга, Дон и Терек.
Книгата включва историко-географският етюд "Откритието на Хазария", който е написан в стил на историческо разследване и е издаден за първи път през 1966 г.
Книгата е написана с жив и образен език и е истински подарък за тези, които искат да научат тайните на историята.
Лев Николаевич Гумильов (1912–1992) е един от най-значимите руски историци. Син е на известните поети модернисти Николай Гумильов и Ана Ахматова. Съден и лежал в затвора като "син на народен враг". През 1956 г. делото му е прекратено и той излиза на свобода. След няколко години защитава докторска дисертация в Ленинградския университет, която е публикувана като книга през 1967 г. под заглавие "Древните тюрки".
Идеите на Лев Гумильов не получават одобрението на съветските учени и затова неговите трудове не са допускани до печат или са подлагани на жестока цензура. Въпреки това, дори и като ксерокопирани издания, книгите му са търсени и печелят популярност.
Признанието за Гумильов идва едва с настъпването на "перестройката", плодовете на която той не успява да дочака. Умира на 15 юли 1992 г.


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Хазарите – Откриването на Хазария
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв, стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • ВАЖНО! По време на промо кампания -50% безплатната доставка за всички стоки отпада за срока на промоцията! Фиксира се доставка от 3.99 лв за всички поръчки.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди да завършете поръчката си.
Свързани продукти
Хайди в планинското селце
рейтинг:
1%
2,49 лв.
Хайди и тайнственият замък
рейтинг:
1%
2,49 лв.
Книжка за Буквите 2
рейтинг:
1%
2,49 лв.
Познай цветовете
рейтинг:
1%
4,90 лв.
Пиленцето се учи да брои
рейтинг:
1%
4,50 лв.