Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Гражданско право - Обща част

Гражданското право е един от отраслите, които правната систе­ма на Република България обхваща. Той се характеризира с големия си обем и с широкото си практическо приложение. Задоволяването на многобройните материални и духовни потребности на хората е свързано с възникване на правоотношения на гражданското право.

Настоящият труд е трето издание на превърналия се в класически учебник на проф. Мария Павлова по дисциплината Гражданско право. Обща част.Гражданското право е един от отраслите, които правната систе­ма на Република България обхваща. Той се характеризира с големия си обем и с широкото си практическо приложение. Задоволяването на многобройните материални и духовни потребности на хората е свързано с възникване на правоотношения на гражданското право.

Гражданското право, от една страна, включва общи норми, ко­ито се отнасят до обективното гражданско право, до субектите, обе­ктите и съдържанието на гражданските правоотношения. Тези норми според господстващия възглед в българската правна литература об­разуват общата част на гражданското право.

Но гражданското право включва още и няколко обособени клонa въз основа на логическата връзка между правните норми, които са разпределени в тях. Тези клонове са вещно, облигационно, авторско, семейно и наследствено право. Изучаването на гражданското право започва с общата част. Тази учебна дисциплина осигурява система от знания за общи понятия и институти, които намират приложение не само във всички клонове на гражданското право, но и в останалите отрасли на частното право като търговско, трудово, осигурително, патентно право и др.

Настоящият труд е трето издание на превърналия се в класически учебник на проф. Мария Павлова по дисциплината Гражданско право. Обща част.

Изданието е съобразено с действащото право. С бележки под ли­ния или вътре в текста са маркирани загубилите актуалност авторови анализи и отменени или изменени нормативни актове или отделни раз­поредби. За улеснение на студентите на съответните места са цитира­ни тези актове и разпоредби, които са в сила към момента на публику­ване на настоящото издание.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Гражданско право - Обща част
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Зима в рая
Елин Хилдебранд
Сиела
рейтинг:
100%
17,90 лв.
Силата на мита
Джоузеф Камбъл
Сиела
рейтинг:
1%
25,00 лв.
Майките
Теодора Димова
СИЕЛА
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Убийте Скитник - Българската и британската държавна политика по случая Георги Марков
Христо Христов
Сиела
рейтинг:
1%
30,00 лв.
Преди да се родя и след смъртта ми
Ивайло Петров
Сиела
рейтинг:
1%
17,90 лв.