Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Градежът

Историята на Колю Фичето, разказана от Мина Кръстева

„Градежът“ на Мина Кръстева е хубава книга, която привлича вниманието ни с личността, за която авторката си е поставила задача да ни разкаже. И е нейна заслуга, че спирайки вниманието си върху Уста Колю Фичето, тя съумява да ни представи времето, когато се възражда българският дух. Когато се събужда и избуява творческия дух на българина, за да се слее с друг един извечен устрем - към свобода!

Тези две неща авторката е успоредила в книгата и ни убеждава чрез словото си във възрожденското единение на българите. Всичко това - чрез разказа за пътя, извървян от Уста Кольо, чиито огромен талант, трудолюбие и познание го издигат като един от най-големите и уважавани строители на онова време.


Ваньо Вълчев - редакторРазбира се, наред със живописното и достоверно представяне на творческия път на героя си, авторката внимателно и деликатно е съумяла да ни въведе и в неговия интимен свят, изпълнен и с горчивини, и с човешки драми и трагедии. Успява да ни развълнува и с разказа си да ни убеди във връзката на всеки духовен талант с неизбежния му дял в постигане на по-висша свобода - национална.

Мина Кръстева не крие преклонението си пред Уста Колю Фичето. Описанието й е емоционално и това си преклонение и вълнение тя съумява да предаде на читателя. „Градежът“ е хубава книга, деликатно заредена с топъл патриотизъм и крехка носталгия по далечното време на Уста Колю Фичето.

Ваньо Вълчев - редакторНапишете вашето мнение
Вие оценявате:Градежът
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
Свързани продукти
Осем заешки истории
Емилия Цанкова
Знаци
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Завещаното от Юлия Огнянова
Румяна Емануилиду
Знаци
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Истински истории за духове
Петър Стефанов
Знаци
рейтинг:
1%
11,00 лв.
Шивачът на времето
Елена Стойчева
Знаци
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Дъно в небето
Александър Арнаудов
Знаци
рейтинг:
1%
10,00 лв.