Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Гардеробът - Олга Токарчук

  • Издател: ICU

Красиво илюстровано издание с разкази на носителката на Нобелова награда за литература Олга Токарчук

Сборникът „Гардеробът“ излиза на полски през 1997 година. Бутиковото илюстрирано издание на ICU е първото по рода си в световен мащаб. Три разказа, с които Токарчук отваря познати врати, но те не водят към отъпкани пътеки, а към светове, показани от неочаквана страна, отбелязани с въпросителен знак.

  • Превод от полски: Крум Крумов;
  • Дизайн: Таня Минчева/Kontur Creative;
  • Редактор: Невена Дишлиева-Кръстева;
  • Коректор: Ива Колева;
  • Предпечат: Стоян Атанасов/Kontur Creative.Три бисерни разказа на нобеловия лауреат Олга Токарчук, писани в края на 80-те

Превързвам леглото, ранено от нощно безсъние, промивам раните от сокове върху масата, изваждам бутилките от тялото на стаята, сякаш вадя тръни. Дори почистването с прахосмукачката е промиване на рани. Подреждам върху фотьойла новите и скъпи играчки – купените навярно вчера плюшени проявления на болезненото чувство за вина.

От носителката на Нобеловата награда за литература Олга Токарчук – три разказа, писани в края на 80-те години – „Гардеробът“, „Стаите“ и „Deus Ex“, в първо по рода си бутиково издание с илюстрации от Таня Минчева/Kontur Creative.

Може ли да се говори за каквито и да било граници, когато се създават светове?

Надзъртане под хастара на живота – това са тези три разказа на Олга Токарчук. В тях нещо странно се случва с пространството. Реалността се пропуква, а човекът, под угрозата да се разпадне, се опитва да сложи съществуването си на пауза, да намери брод през лабиринтите на лишения от смисъл и фантазия брутален живот. И така прекрачва в паралелни реалности. Токарчук отваря познати врати, но те не водят към отъпкани пътеки, а към светове, показани от неочаквана страна, отбелязани с въпросителен знак. За да ни се разкрият в цялата си сложност. А пътуването продължава.


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Гардеробът - Олга Токарчук
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
Свързани продукти
Бегуни
Олга Токарчук
ICU
рейтинг:
1%
15,90 лв.
Изгубената душа
Олга Токарчук
ICU
рейтинг:
1%
21,90 лв.
Карай плуга си през костите на мъртвите
Олга Токарчук
ICU
рейтинг:
1%
16,90 лв.
Правек и други времена
Олга Токарчук
ICU
рейтинг:
1%
16,90 лв.
Чувствителният разказвач
Олга Токарчук
ICU
рейтинг:
1%
16,90 лв.