Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Фото "Стоянович"


" Ретро роман, написан с много вкус и богата култура, интересно предизвикателство за българската култура, която се е вторачила в бездните на прехода..."
Валери Стефанов
" Новото е в опита да се говори историята през гласовете на три жени; тяхното пресичане чрез един белетристичен конфликт осигурява сюжетната рамка на разказа. Вторият модерен похват е случването на голямата история, на национално значимото през семейната история, чрез частния сюжет на живота в един български род. Става въпрос за рода Карастоянови, известни фотографи, чиято кариера започва с един младеж от Самоков, случайно попаднал в Белград, достигнал до поста "придворен фотограф Стоянович" в двора на Михайло Обренович.
Този фокус дава възможност на авторката да изговаря историята отвътре, от дома и от фотографското ателие на човек, който е близо и все пак далече от големите конфликти и драми на епохата; дистанция, която осигурява претенцията за „обективен” разказ.
От втора страна, изборът на един фотограф за център на събитията замества гласа с окото в структурата на наратива и дава възможност да се свържат неразделимо думи и образи. По този начин класическият жанр документален роман се обръща с лице към модерните визуализиращи тенденции в културата на нашия свят..."
" Книгата на Евгения Иванова представлява един образован опит да се мисли миналото като потребност от екзистенциални опори на настоящето; в същото време тя използва постмодерните похвати на играта и мистификацията, на преплитането между свое и чуждо, между реалност и фикция. В този смисъл са прескочени чисто белетристичните експерименти на последните двайсет години и текстът става пробив към един начин на писане, който може би ще се разшири в близкото бъдеще на нашата литература..."


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Фото "Стоянович"
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Изобретяване на памет и забрава
Евгения Иванова
ИК Нов български университет
рейтинг:
1%
25,00 лв.
Плана „Константинопол”
Евгения Иванова
Кралица Маб
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Проклет роман (продължение на "Фото Стоянович")
Евгения Иванова
Кралица Маб
рейтинг:
1%
18,00 лв.
Религията като престъпление - Българската „Ислямска държава“
Евгения Иванова
Нов български университет
рейтинг:
1%
17,00 лв.
Краят на века - Политически спомени на един не-политик
Евгения Иванова
Рива
рейтинг:
1%
18,00 лв.