Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Философски статии върху учението на Учителя Петър Дънов

Книгата съдържа статии за учението на Учителя Петър Дънов. Те са посветени на връзката на философията, метафизиката, езотериката и хомеопатията със словото на Учителя.Книгата съдържа статии за учението на Учителя Петър Дънов. Те са посветени на връзката на философията, метафизиката, езотериката и хомеопатията със словото на Учителя.

Първата статия носи заглавието Философията в учението на Учителя и разглежда основни теми като битие, съзнание, ум, мислене, наука, философия, мъдрост и други.

В статията за светлината и виделината се анализира връзката на Учителя с редица мистични учения, такива като херметизма, орфизма, хиндуизма, Кабала и други, както и с известни философски и езотерични личности като Платон, Питагор, Дионисий Ареопагит, Марсилио Фичино, Агрипа, Бьоме, Соловьов, Щайнер и други.

Статията за хомеопатията изследва подробно отношението на Учителя към хомеопатичната наука, както и понятията за здраве, болест, жизнена сила, лечение, лекарства и други.

Статията за природните духове разглежда казаното от Учителя за елементалите и духовните същества, населяващи и изграждащи видимата и невидимата Природа.

Деян Пенчев е философ, поет, преводач, изследовател на духовните учение и хомеопатията. Доктор по философия от Българската академия на науките, автор на десетки статии и на редица книги, сред които Философските идеи на Владимир Соловьов и Рудолф Щайнер (2017) и Философски статии (2019). Лектор на конференции, форуми и други.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Философски статии върху учението на Учителя Петър Дънов
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Великата майка
Петър Дънов
Бяло братство
рейтинг:
1%
22,00 лв.
Разумните същества. Младежки окултен клас - година шестнадесета
Петър Дънов
Бяло братство
рейтинг:
1%
29,00 лв.
Паневритмия - Петър Дънов
Петър Дънов
Бяло братство
рейтинг:
1%
20,00 лв.
Допирни точки в Природата
Петър Дънов
Бяло братство
рейтинг:
1%
24,00 лв.
Абсолютният закон
Невена Неделчева
Бяло братство
рейтинг:
1%
9,00 лв.