Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Философия за 12. клас - Профилирана подготовка - Модул 5 - Философия и политика - Клет България - 2020-2021

Изданието е съобразено с новата програма за учебната 2020-2021.

Основна цел на авторите при разработването на учебника е представянето на  съвременното развитие и постиженията на философията в областта на политиката, междукултурните отношения и проблемите на глобализацията.

Изложението внушава респект към изучаваните политически институции и механизми на демократичното общество, към различните в културно отношение групи в обществото, както и към културните различия в световен мащаб.

Наред със запознаването с основни теоретични и практически положения, учениците ще имат възможност да навлязат в тънкостите при определянето на идентичността и на основните политики, насочени към създаване на условия за съвместно съществуване на хора с различен начин на живот, нрави и ценности.


Автори: Иван Колев, Пламен Макариев



Учебникът е предназначен за текущата профилирана подготовка на учениците от втория гимназиален етап, за работата на учителите, както и за всички, които ще изберат да се явят на зрелостен изпит и/или на кандидат-студентски изпити по философия и социални науки.

Учебното съдържание следва темите на учебната програма. То е структурирано в два основни раздела:

  • 1. Личност и политическо участие;
  • 2. Глобалност и отговорност.

Учебникът напълно съответства на учебната програма и осигурява покриването на очакваните резултати по модул 5. Близо половината от обема на учебника е отделен за преговор, обобщение и контрол на придобитите знания и умения.

Специално внимание е отделено на семинарните занимания с практическа насоченост, обединени под рубриката Философски семинар. В тях се създават и упражняват специфичните умения на учениците да работят с философски текстове, да правят сравнения и изводи и да подготвят свои кратки текстове по различни въпроси, най-често свързани с обществено-политическата действителност в страната.

Към всяка тема са предложени идеи за дискусия или за споделяне на индивидуално мнение. Това ще помогне за изграждане на умения у учениците да изразяват устно или писмено свои становища, както и да аргументират и защитават позициите си при дебат по спорни въпроси при зачитане на чуждото мнение. В част от задачите учениците се насочват към търсене на източници на допълнителни сведения по дадени въпроси, за да формулират своя отговор или да аргументират своята подкрепа на някое от съществуващите мнения по даден проблем.


Учебникът съдържа полезни дидактически материали:

  • Речник на новите понятия;
  • Графичният дизайн предлага ясно открояване на акцентите в текста и отделните рубрики, както и достатъчно място за писане при задачите за самостоятелна работа на учениците.

Като методически иновации могат да се възприемат:

  • Поднасянето на материала под формата на диалог, изискващ от учениците да заемат активна позиция в учебния процес;
  • Семинарната форма на уроците за упражнение, която подпомага формирането на социални и граждански умения; умението да се работи с различни източници на информация; да се организира и планира работният процес, да се прилагат междупредметни компетентности.Електронно четимият учебник ще осигури използването му в различна образователна среда – присъствена форма на обучение или дистанционна форма на обучение.

 



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Философия за 12. клас - Профилирана подготовка - Модул 5 - Философия и политика - Клет България - 2020-2021
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
За да знам повече в 6 клас - Английски език
Колектив
Клет България
рейтинг:
1%
11,90 лв.
Философия за 9. клас
И. Колев, Р. Пожарлиев, Х. Стоев, Р. Найденова
Анубис
рейтинг:
1%
12,90 лв.
Философия за 10. клас
Иван Колев, Росен Люцканов, Райчо Пожарлиев, Пламен Макариев, Христо Стоев, Розелин Найденова
Анубис
рейтинг:
1%
16,90 лв.
Философия за 12. клас - Профилирана подготовка - Модул 2 - Философия и ценности - Клет България 2021
Иван Колев, Владимир Теохаров
Клет България
рейтинг:
1%
12,90 лв.
Καρδία - Философия на чувствата
Иван Колев
Изток-Запад
рейтинг:
1%
16,90 лв.