Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Федон

Не е наличен
С диалога „Федон" се открива зрелият етап в творчеството на Платон. Превес имат митологическите и художествени аргументи, а философската тематика е майсторски вплетена във фабулата и худоествените обстоятелства.
Платоновият диалог „Федон" е наречен по името на повествователя, който разказва спомените си от последния ден от живота на Сократ. Осъден на смърт през 399 г. пр.н.е. поради предадените в беседата обстоятелства, преди изпълнението на присъдата Coкрат прекарва в атинския затвор около месец, заобиколен от най-верните си приятели. Диалогът между тях свързва няколко теми, които преминават една в друга и са съпроводени от различни нива и типове на аргументиране.
Разговорът, който предава Федон, минава през няколко фази. В първата си част философската беседа е съсредоточена върху ценността на живота и смъртта. Втората част съдържа четири аргумента в подкрепа на тезата за безсмъртието на душата, в които са преплетени много други психологически, логически и общофилософски проблеми. В третата се разкриват етическите и космологическите следствия от тезата за безсмъртието на душата.


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Федон
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Държавата
Платон
Изток-Запад
рейтинг:
1%
25,00 лв.
Парменид
Платон
Изток - Запад
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Пир
Платон
Изток - Запад
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Теетет - Платон
Платон
Нов български университет
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Софистът
Платон
Нов български университет
рейтинг:
1%
15,00 лв.