Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Factotum - Момче за всичко

Романът "Factotum", както и цялото творчество на Чарлс Буковски, е сплав от нежност и бруталност, откровеност и достойнство, без капка сантименталност или претенциозност.САЩ, четирийсетте години на миналия век. По света се води война, но тя остава незабелязана за Хенри Чинаски, който води своята лична война. Отхвърлен индивидуалист и начинаещ писател, той кръстосва страната, от време на време си намира някаква работа - коя от коя по-затъпяваща, - но обикновено бива уволняван заради неспособността и нежеланието си да се нагажда към средата. Бягство от скуката и безнадеждността на битието той търси в алкохола и секса - от една жена към друга, от един бар в друг или самотно пиене в хотелски стаи и безпаметни нощи със случайни партньорки - живот на ръба в очакване на истинския живот, който за Чинаски е единствено в писането.
Романът "Factotum", както и цялото творчество на Чарлс Буковски, е сплав от нежност и бруталност, откровеност и достойнство, без капка сантименталност или претенциозност.
В събитие по световните екрани се превърна и филмовата версия на романа (2005), дело на режисьора Бент Хамер.

"У някои хора няма и грам лудост. Представете си какво противно съществуване водят. Работил съм какви ли не гадни неща и знам, че писането е една от най-лесните дейности. Толкова много часове прахосваш, с толкова много жени се забъркваш, а най-хубавото е, че дори и не се замисляш дали си писател - просто изключваш и вампирясваш, и ето това е животът. Моята пияна от бира душа е по-тъжна от всички мъртви коледни елхи по света."
Чарлс БуковскиНапишете вашето мнение
Вие оценявате:Factotum - Момче за всичко
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

 • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
 • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
 • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
 • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
 • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

За Автора

Чарлс Буковски -

Тази категория на онлайн магазина Ciela.com позволява бърз и лесен достъп до голям брой заглавия на популярния автор Чарлс Буковски. В интернет книжарницата на Сиела може да намерите различни издания и формати на неговите книги.

Чарлс Буковски е американски поет, романист и есеист, известен със своя суров, реалистичен стил и теми, свързани с:

 • алкохолизъм;
 • секс;
 • работа;
 • и живота на обикновените хора. 

Той преживява труден и беден начин на живот през младежките си години. Работи на различни нискоквалифицирани работи и често се бори с финансови затруднения.

Първата му поетична колекция, "Flower, Fist, and Bestial Wail," е публикувана през 1959 г., но без особен успех. 

Преживява сложен период от няколко години в обществени домове и борейки се с алкохолизъм.

През 60-те години, Чарлс започва да публикува редица романи, стихотворения и есета. Неговият стил съчетава суровост, ирония и често хумор. Широка популярност придобива с романът " Поща " през 1971 г.

През 1980-те години, след като постига култов статус, Буковски продължава да пише и публикува успешни творби, които може да намерите и поръчате онлайн от Ciela.com.

Кои са най-известните творби на Чарлс Буковски

 

 • „Поща“.
 •  „Factotum“.
 •  „Жени“.
 • „Любовта е куче от Ада“.
 • „Записки на стария мръсник“.
 • „Пиянска амнезия“.

Книгите на Чарлс Буковски са толкова харесвани поради няколко ключови аспекта

 

 • Той използва суров, директен и реалистичен стил в своите творби.Показва тежките страни на живота, грабващи и често брутални, което привлича читателите, търсещи истинска и честна репрезентация на човешкия опит.
 • Като поет, той има уникален поетичен талант. Неговите стихотворения са експресивни и често емоционално заредени, като улавят читателя със силата на израза и образността.
 • Занимава се с теми като алкохолизъм, отчуждение, работа, любов и обикновеният човешки живот.
 • Въпреки суровостта на темите, Буковски успява съчетава този реалистичен подход с ирония и хумор.
 • Мнозина го ценят, защото пише от личен опит. Неговите герои истински отразяват живота му и допринасят за истинността и автентичността на творбите му.
 • Често пише за аутсайдери, които се борят със своите демони. Този подход привлича читатели, които се идентифицират с подобни преживявания.

Книжарница Сиела винаги предлага на своите читатели богат избор от книги на различни тематики. Почитателите на Чарлс Буковски могат бързо и лесно да разгледат неговото творчество и да изберат роман, поезия или разкази от бележития автор, които могат веднага да бъдат поръчани онлайн на Ciela.com.

Свързани продукти
Всичко на масата
Чарлс Буковски
Фама
рейтинг:
1%
17,00 лв.
Жени
Чарлс Буковски
Фама +
рейтинг:
1%
24,00 лв.
Капитанът отиде на обяд и моряците завзеха кораба
Чарлс Буковски
Фама 1
рейтинг:
1%
14,00 лв.
Нощни улици на лудостта
Чарлс Буковски
Прозорец
рейтинг:
1%
14,00 лв.
Пиянска амнезия
Чарлс Буковски
Фама 1
рейтинг:
1%
16,00 лв.