Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Фабрика за трансджендър детето

„Фабрика за трансджендър детето“ е книга за лекари, психолози, психотерапевти, пихоаналитици, съдии, адвокати, социални работници и всички, които приемат деца, юноши и родители в различен контекст.Какво казва едно дете, когато говори, че не се чувства добре в своето тяло на момче или на момиче? А какво казва един юноша?

Кой трябва да бъде слушан? Как да се даде думата на детето и двамата му родители? Имат ли някаква дума специалистите – ендокринолози, психиатри, психолози, психоаналиици? Медицината се опитва да отговори по един категоричен начин на въпросите поставени от детето и юношата – тя си служи с диагнози и предлага медикаментозна терапия.

През последните десет и повече години както в САЩ, така и в Европа, се наблюдава безпрецедентен взрив на исканията за смяна на пола сред деца и юноши. В зависимост от страните, за период от 10–15 години диагнозата „полова* дисфория“, отразяваща чувството за несъответствие между пола по рождение и пола, в който човек „се чувства“, се е увеличила с 1000 до 4000%.

Каролин Елиашев и Селин Масон

Отговорно и важно е как нашето поколение ще подеме тези въпроси, как ще се опита да отговори и най-вече как ще осигури пространство за словото, което засяга тялото и поставя етични въпроси. Трябва ли да се блокира медикаментозно хормоналното развитие на детето? Можем ли да разглеждаме детското желание „да бъда от другия пол“ като фантазъм произхождащ от опознаването на собствения пол, от въображението, от отношенията с братята и сестрите с приятелите и връстниците?

„Фабрика за трансджендър детето“ е книга за лекари, психолози, психотерапевти, пихоаналитици, съдии, адвокати, социални работници и всички, които приемат деца, юноши и родители в различен контекст. Те са отговорни за това да дадат думата на всеки, но и за думите които ще кажат, както и за действията, които ще предприемат.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Фабрика за трансджендър детето
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Истината за психичните болести
Елка Божкова
Център за психосоциална подкрепа
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Тялото
Даниел Брьон; Франсоа Бернар
Център за психосоциална подкрепа
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Изтласкване
Патрик Ландман, Жерар Помие
Център за психосоциална подкрепа
рейтинг:
1%
25,00 лв.
Проучвания на аутизма
Доналд Мелцер
Център за психосоциална подкрепа
рейтинг:
1%
25,00 лв.
Добре дошли в приемната за родители и деца
Център за психосоциална подкрепа
рейтинг:
1%
17,00 лв.