Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Едисон - Живот и изобретения - твърда корица

Томас Алва Едисон (1847 - 1931) е определян като най-великия изобретател на Америка. В течение на половин век регистрира 1093 патента само в САЩ и отделно още десетки в други страни. На него човечеството дължи развитието на електрификацията (крушката с нажежаема жичка, електромотора), звукозаписната техника (микрофона, високоговорителя, грамофона), кинематографията (камерата и прожекционния апарат) и прочие.Томас Алва Едисон (1847 - 1931) е определян като най-великия изобретател на Америка. В течение на половин век регистрира 1093 патента само в САЩ и отделно още десетки в други страни. На него човечеството дължи развитието на електрификацията (крушката с нажежаема жичка, електромотора), звукозаписната техника (микрофона, високоговорителя, грамофона), кинематографията (камерата и прожекционния апарат) и прочие.

След дългогодишни скитания и всевъзможни приключения из Средния Запад като юноша, след отчаяна борба за оцеляване в Бостън и Ню Йорк като млад мъж, през 1876 г. Едисон основава изследователската лаборатория в Менло Парк, Ню Джърси, където разработва повечето свои изобретения, разчитайки на грижливо подбирани сътрудници. За Едисон са работили Хенри Форд, Никола Тесла и други видни личности на епохата. Той остава близък приятел с Форд и Харви Файърстоун - най-крупния производител на автомобилни гуми, до края на живота си.

Този, до голяма степен автобиографичен труд е съставен от тримата най-доверени на Едисон служители.

"Възможността се пропуска от повечето хора, защото е в работнически дрехи и изглежда като работа.

Нашата най-голяма слабост се крие в това, че лесно се отказахме. Най-сигурният път да успеем, е винаги да опитваме още веднъж."
Томас ЕдисонНапишете вашето мнение
Вие оценявате:Едисон - Живот и изобретения - твърда корица
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Немско-български разговорник
Ани Витанова
Веси
рейтинг:
1%
6,00 лв.
Българско - Немски разговорник
Веси
рейтинг:
1%
5,00 лв.
Италианско-български разговорник
Дора Илиева
Веси
рейтинг:
1%
7,00 лв.
Испанско-български разговорник
Колектив
Веси
рейтинг:
1%
7,00 лв.
Едисон - Живот и изобретения
Франк Л. Дайър, Томас К. Мартин
Веси
рейтинг:
1%
16,00 лв.