Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Е-книга Наръчник за убийства за добри момичета

„Наръчник за убийства за добри момичета“ е първата част от нашумялата трилогия на младата британка Холи Джаксън


Преди пет години ученичката Анди Бел е убита от гаджето си Сал Сингх. Полицията знае, че той е виновникът. Всеки в Литъл Килтън знае, че той е виновникът. Само че Пипа Фитц-Амоби, която е израснала в това градче, обсебено от трагедията, не е толкова убедена.

 • Превод: Емилия Ничева-Карастойчева;
 • Отговорен редактор: Йоана Ванчева;
 • Редактор: Цвета Германова;
 • Коректор: Ина Тодорова;
 • Оформление на електронна книга: Биляна Славкова, Kontur Creative.


Е-книга

СЛУЧАЯТ Е ПРИКЛЮЧЕН

Тя избира случая за тема на своя финален проект за завършване на гимназията и съмненията ѝ я отвеждат до мрежа от мрачни тайни, а някой отчаяно желае те да останат скрити...

Ако действителният убиец все още е на свобода, колко далеч би стигнал той, за да не допусне Пип до истината?


Пип знаеше къде живеят.

Всеки в Литъл Килтън знаеше къде живеят.

Домът им беше местната призрачна къща. Край нея минувачите забързваха крачка, а думите им засядаха в гърлата. След училище децата си тръгваха на групички към вкъщи и пътьом мереха сили с предизвикателства кой ще дръзне да притича и да докосне входната врата.

Всъщност вътре не витаеха призраци, а трима души, които упорито живееха посвоему. В къщата не мъждукаха неземни светлинки и невидими ръце не събаряха столове. Преследваха я изпращачи на зловещи писма с адресат „Семейство Измет“ и камъни, трошащи прозорци.

Пип се питаше защо обитателите ѝ не се изнасят. Не беше нужно, вярно, защото не бяха направили нищо лошо. Ала тя се чудеше как издържат да живеят така.

Пип знаеше много неща. Знаеше, че хипопомонстрозисквипедалиофобия означава „страх от дълги думи“; знаеше, че бебетата се раждат без капачки на коляното; знаеше наизуст най-добрите цитати от Платон и Катон; знаеше, че има над четири хиляди сорта картофи. Не знаеше обаче как семейство Сингх намират воля да останат тук. Тук, в Килтън, под тежестта на безброй втренчени погледи, на остроти, прошушнати достатъчно силно, за да се чуят, и на заучени реплики, които не водят до никакви разговори.

Особено жесток бе фактът, че домът им се намира съвсем близо до килтънската гимназия, където бяха учили Анди Бел и Сал Сингх и където Пип щеше да се върне за последната си учебна година след няколко седмици, когато нажеженото августовско слънце цопне в септември.

Пип, в този миг по-смела от половината деца в града, спря и опря длан в портата. Очите ѝ обходиха пътеката до входната врата. Няколкото крачки изглеждаха като зейнала пропаст между тук и там. Идеята може би щеше да се окаже много лоша. Беше го взела предвид. Под горещото сутрешно слънце тя вече усещаше как под джинсите ямките на коленете ѝ лепнат от пот. Лоша идея или смела идея. Все пак най-великите умове в историята залагат на дръзкото, не на сигурното. Съветът им е добра подплата дори за най-лошите идеи.

Пип надви пропастта с подметките на обувките си, стигна до входната врата, изчака секунда, за да се увери, че е сигурна, и почука три пъти. Напрегнатото ѝ лице се взря в нея – дълга тъмна коса, изсветляла по краищата от слънцето, бяло лице въпреки седмицата в Южна Франция, остър тъмнозелен поглед, подчертан с очна линия.

Вратата се отвори с дрънчене на свалена верига и изщракване – веднъж и втори път – на ключалката.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Е-книга Наръчник за убийства за добри момичета
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

 • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
 • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
 • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
 • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
 • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

 

 

 

Интернет книжарница Сиела

Съвместим с

 • Е-четци
 • Kindle
 • Android
 • Apple
 • Windows

След успешно плащане, ще получите линк за сваляне на книгата.

ВНИМАНИЕ ВАЖНО! Можете да свалите само по един път файла. След това линка няма да бъде активен!

Свалете четец за е-книгата

Приложение за четене на книги Сиела Приложение за четене на книги Епъл Приложение за четене на е-книги 
Свързани продукти
Мъжете, които не могат да обичат
Стивън Картър
Емас
рейтинг:
1%
8,50 лв.
Книга за бременната жена
АМЕРИКАНСКА АСОЦИЯЦИЯ ПО АКУШЕРСТВО И ГИНЕКОЛОГИЯ
Емас
рейтинг:
1%
9,00 лв.
Белия зъб
Джек Лондон
Емас
рейтинг:
1%
9,50 лв.
Вълнисти папагалчета
Имануел Бирмелин
Емас
рейтинг:
1%
7,50 лв.
1000 съвета за лечение на домашните питомци
Людмила Стишковская
Емас
рейтинг:
1%
9,00 лв.