Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Е-книга Добри съпруги

Подарете си красивото издание с нов превод на „Добри съпруги“, продължението на „Малки жени“ от Луиза Мей Олкът

„Добри съпруги“ продължава историята от „Малки жени“, като предава деликатно на младите моралните ценности от по-прости и по-смирени времена, които имат своето достойно място и в наши дни.

 • Оригинално заглавие: Good Wives, Louisa May Alcott;
 • Превод: Евелина Пенева;
 • Дизайнер на корица: Фиделия Косева.Е-книга

 

Продължението на „Малки жени“ от Луиза Мей Олкът

Времето лети и животът на всички от семейство Марч се променя неусетно. Момичетата скоро ще напуснат уютното гнездо на родния дом и ще полетят като волни птички по света. Всяка от тях има своите мечти и е готова да се изправи пред ред предизвикателства, за да ги постигне.

Мег, Джо, Бет и Ейми имат обичта си една към друга и подкрепата на близките си, но трябва сами да се научат как да бъдат нещо различно от дъщери и сестри – а именно добри съпруги на мъжете, които са спечелили сърцата им със своята всеотдайна любов.

Романът „Малки жени“ и продължението „Добри съпруги“ са от онези вечни класики, които се предават от поколение на поколение, от майка на дъщеря, между сестри и най-добри приятелки

Прочетете откъс от „Добри съпруги“

СЛУХОВЕ


Най-добре ще е да се заемем с ширещите се приказки за семейство Марч, щом искаме да започнем начисто и да се появим спокойни на сватбата на Мег. Освен това ще си позволя да направя уговорката, че ако на някои от възрастните читатели „любовните трепети“ в историята им идват множко – страхувам се, че така ще им се стори, затова пък не очаквам подобни укори от страна на младите, – то само мога да им отвърна с думите на госпожа Марч: „Какво друго да очаквате, след като у дома имам четири весели момичета и шеметен младеж за съсед?“.

Изминалите три години са донесли някоя и друга промяна в тихия семеен дом. Войната е завършила и господин Марч е в безопасност у дома, посветил се е на книгите си и на малката енория, която го счита за свой пастир по призвание и по благодат. Той е скромен, начетен, богат на мъдрост мъж, а мъдростта превъзхожда учението, също на оная щедрост, според която всички хора са „братя“, и благочестивост, която облагородява и възвисява характера.

Бедността и непоклатимата почтеност му пречеха да постигне по-сериозни светски успехи, затова пък неговите човешки качества привличаха към него възхищението на мнозина с лекотата, с която сладките треви привличат пчелите, а той естествено им даваше меда, в който житейските изпитания, преживени през неговите петдесет години, не бяха допуснали и една капчица горчивина. Сериозните младежи намираха сивокосия учен толкова млад по сърце, колкото бяха самите те. Сериозните и угрижени дами инстинктивно му споделяха съмненията си, сигурни, че у него ще срещнат, предложена с най-голямо внимание, съпричастност и най-мъдър съвет. Грешниците изповядваха греховете си на този чистосърдечен възрастен мъж и получаваха както порицанието, така и спасението. Даровитите намираха в негово лице другар. Стремящите се към успеха съзираха искрите от стремления, които бяха по-благородни от техните, и дори материалистите признаваха, че убежденията му имат своята красота и основание, макар подобни убеждения да „не дават отплата“.

На хората, които не принадлежаха към този дом, им се струваше, че петте енергични жени ръководят живота в къщата и в много отношения това беше именно така, но тихият образован мъж, който седеше сред книгите си, все така си оставаше глава на семейството, съвестта на дома, негова котва и източник на утеха. Към него именно винаги се обръщаха заетите, притеснени жени в бурни моменти и откриваха в негово лице съпруг и баща в най-истинския смисъл на тези свещени думи.

Момичетата поверяваха сърцата си на майка си, а душите си на своя баща и на двамата си родители, които живееха и вярно се трудеха за тях, даваха обич, която растеше с времето и ги обвързваше нежно ведно със сладка връзка, която придаваше благослов на живота и надмогваше смъртта.

Госпожа Марч беше пъргава и сърдечна, макар и доста посивяла от времето, когато я видяхме за последно. Точно в този момент дотолкова беше погълната от делата на Мег, че болниците и домовете, които все още бяха пълни с ранени „момчета“ и войнишки вдовици, несъмнено изпитваха липсата на майчинските ѝ мисионерски посещения.
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Е-книга Добри съпруги
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

 • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
 • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
 • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
 • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
 • Доставката на закупен правен софтуер на Сиела Норма АД е безплатна.

 

 

 

Интернет книжарница Сиела

Съвместим с

 • Е-четци
 • Kindle
 • Android
 • Apple
 • Windows

След успешно плащане, ще получите линк за сваляне на книгата.

ВНИМАНИЕ ВАЖНО! Можете да свалите само по един път файла. След това линка няма да бъде активен!

Свалете четец за е-книгата

Приложение за четене на книги Сиела Приложение за четене на книги Епъл Приложение за четене на е-книги 

За Автора

Луиза Мей Олкът -

Луиза Мей Олкът (на английски: Louisa May Alcott) е американска писателка родена на 29 ноември 1832 г. в Джърмантаун, Пенсилвания САЩ, известна с литературния си шедьовър „Малки жени“.
Починала е на 6 март 1888 г. (55 г.) в Бостън, Масачузетс САЩ.

Луиза е втората дъщеря в семейството на американските учители Еймъс Бронсън Олкът и Абигейл Мей Олкът.
Родена е в Джърмантаун, който е част от Филаделфия, Пенсилвания.
Има три сестри: една по-голяма (Ана Олкът Прат) и две по-малки (Елизабет Олкът и Абигейл Мей Олкът).
Баща ѝ основава начално училище, в което прилага нови методи на обучение.

Не след дълго опитът за въвеждане на нови методи в обучението претърпява провал и семейството изпада в пълна нищета.
През 1834 семейството се мести в Бостън, където Еймъс Олкът се присъединява към клуба на трансценденталистите заедно с Ралф Уолдо Емерсън и Хенри Дейвид Торо и основава ново училище, което също не просъществува дълго.
Семейството се мести от град на град, докато през 1843 година се озовава в Конкорд, щата Масачузетс.
Семейството е в окаяно финансово състояние.
Бащата е напълно отчаян, а майката е принудена да наеме ферма и със земеделски труд да изхранва децата си.

Ранното обучение на Луиза включва уроци при Торо, но преди всичко се основава на уроците, които ѝ преподава баща ѝ.
Също така получава инструкции от писатели като Емерсън, Натаниел Хоторн и Маргарет Фулър, които са семейни приятели.
На двадесет години Луиза Олкът вече е опитала няколко професии – учителка, социална работничка, бродеристка, домашна прислужница.
От време на време пише кратки разкази, за които получава добри хонорари.
Дори публикува сборник с разкази за деца – „Цветни измислици“ (1854), написани за Елен Емерсън, дъщеря на Ралф Емерсън.

Когато избухва Гражданската война от 1861 г., младата писателка се записва доброволка в корпуса на медицинските сестри, но само след шест седмици се разболява от коремен тиф, който уврежда здравето ѝ за цял живот.
Докато се възстановява от болестта, Луиза написва серия от кратки разкази за войната, които ѝ донасят огромен успех и много пари.
Това я окуражава да напише още една книга, този път роман.

Най-голям успех и световно признание Луиза Мей Олкът постига с романа си „Малки жени“, издаден през 1868 година.
Написан само за шест седмици, романът представлява своеобразна интерпретация на детските години на авторката и нейните сестри.
Героините – Мег, Джоу, Бет и Ейми са един ненадминат пример за пътя, който извървява всеки от детството към зрелостта.
Огромният успех на романа и възторгът на читателите подтикват Олкът да напише още три книги със същите герои: „Добри съпруги“ (1869), „Малки мъже“ (1871) и „Синовете на Джоу“ (1886).

Луиза Мей Олкът никога не се омъжва.
Когато през 1879 година по-малката ѝ сестра Мей умира, Луиза поема грижата за две годишната ѝ дъщеря – Луиза Мей Найрикър (Лулу). През следващите години Луиза става защитничка на правото жените да гласуват.
Тя е и първата жена, регистрирана да гласува в Конкорд.
Въпреки влошеното си здраве, Олкът пише до края на своя живот.
Умира на 6 март 1888 година от живачно отравяне.
Два дни преди смъртта ѝ, на 4 март, умира баща ѝ Еймъс Бронсън Олкът на 88 години.

Свързани продукти
Добри съпруги
Луиза Мей Олкът
Труд
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Малки жени
Луиза Мей Олкът
Пан
рейтинг:
1%
6,90 лв.
Добри съпруги
Луиза Мей Олкът
Хеликон
рейтинг:
1%
14,95 лв.
Добри съпруги
Луиза Мей Олкът
Сиела
рейтинг:
1%
13,90 лв.
Малки мъже
Луиза Мей Олкът
Сиела
рейтинг:
100%
15,90 лв.