Facebook Pixel
Онлайн книжарница поръчка на нови книги online Интернет книжарница
Разширено търсене
Любими 0 добавени
0 Кошница 0,00 лв.
080012525
Онлайн книжарница поръчка на нови книги online Интернет книжарница
0 Кошница 0,00 лв.
-20%
Е-книга
Е-книга Дневен патрул Сиела 9789542831709

Е-книга Дневен патрул

Автор: Сергей Лукяненко
Издателство: Сиела

Резюме

Поканете у вас, ако имате смелост продължението на „Нощен патрул“ на Сергей Лукяненко и ще ви завладее


Самотата, отчуждението, презрението или съжалението на околните са неприятни чувства. Но именно те раждат истинските Тъмни.

Те са Различни. Светли и Тъмни. Не добри и лоши. Просто Различни.

Владеят магията и живеят редом с нас. В нашия свят, хранейки се с нашите емоции, с нашата кръв и енергия.

„Нощен патрул“ ни разказа историята на Светлите, които мечтаят да изградят съвършено общество и да донесат добро на хората.

„Дневен патрул“ ще ни покаже гледната точка на Тъмните – онези Различни, които ценят свободата повече от всичко и са готови да платят всяка цена, за да я постигнат. • Оригинално загалвие: Дневной дозор,  С. Лукьяненко, 1999;

 • Превод от руски: Васил Велчев;

 • Художник на корицата: Живко Петров.

Повече
Файлове
Цена

Нормална цена: 12,60 лв.

Наша цена: 10,08 лв.

 

Е-книги от Онлайн книжарница Сиела

 

Интернет книжарница Сиела

Съвместим с

 • Е-четци
 • Kindle
 • Android
 • Apple
 • Windows

След успешно плащане, ще получите линкове за сваляне на книгата.

ВНИМАНИЕ ВАЖНО! Можете да свалите само по един път всеки файл. Имате едно сваляне на epub версията и едно сваляне на mobi версията! След това линковете няма да бъдат активни!

Свалете четец за е-книгата

Приложение за четене на книги Сиела Приложение за четене на книги Епъл Приложение за четене на е-книги 
Свързани продукти
Е-книга Сумрачен патрул Е-книга Сумрачен патрул

Нормална цена: 12,60 лв.

Наша цена: 10,08 лв.

Сумрачен патрул Сумрачен патрул

Нормална цена: 18,00 лв.

Наша цена: 14,40 лв.

Дневен патрул Дневен патрул

Нормална цена: 18,00 лв.

Наша цена: 14,40 лв.

Линията на бляновете е-книга Линията на бляновете е-книга

Нормална цена: 12,00 лв.

Наша цена: 9,60 лв.

Автор Сергей Лукяненко
Издателство Сиела
ISBN 9789542831709
Година на издаване 2020
Корица Електронна книга
Страници 199
Формат Epub/Mobi
Език Български
Поредица Нощен патрул

ВХОД ЗА ВЪНШНИ ЛИЦА – РАЗРЕШЕН

ПРОЛОГ


Входът на блока беше под всякаква критика. Кодовата брава беше счупена и не работеше, по пода се търкаляха угарки от евтини цигари. Стените на асансьора бяха покрити с неграмотно надраскани графити, в които думата „Спартак“ и мръсните псувни се срещаха еднакво често. Бутоните бяха прогорени с цигари и грижливо залепени с втвърдена дъвка.


И вратата на апартамента на четвъртия етаж беше същата тъжна картинка: някаква останала още от съветски времена тапицерия и евтини алуминиеви цифри, едва крепящи се на криво завитите винтове.


Наташа се подвоуми за миг, преди да натисне звънеца. Би било смешно да се надява на каквото и да е при идването си тук. Щом си толкова оглупяла, че си решила да прибегнеш до магии – отвори вестника, включи телевизора, послушай радиото. Сериозни фирми, опитни екстрасенси с чужбински дипломи… Пак си е мошеничество, то се знае. Но поне ще си сред сериозни хора и в приятна обстановка… а не в този приют за неудачници.


Въпреки това тя натисна звънеца. Дожаля ѝ за времето, изгубено в градския транспорт.


Няколко минути апартаментът не даде признаци на живот. После се дочу шумът на припрени стъпки – характерната походка на бързащ човек, чиито стари размъкнати пантофи падат от нозете му на всяка крачка. За миг евтината миниатюрна шпионка притъмня, после изтрака металната брава и вратата зейна.


 – О, Наташа? Заповядай, влез…


Никога не си беше падала по хората, които моментално минават на „ти“. Не че тя самата не предпочиташе този стил на общуване, но си беше редно първо да се иска разрешение, нали така?


А жената, която ѝ отвори вратата, вече я дърпаше безцеремонно за ръката да влезе вътре, при това с изражение на толкова искрено гостоприемство върху застаряващото ѝ, покрито с крещящ грим лице, че Наташа дори нямаше сили да протестира.

 
– Една приятелка ми каза, че Вие… – поде тя.

 – Да, знам, знам, мило – заръкомаха домакинята. – О, ама не се събувай, моля те, тъкмо се канех да чистя… или не, сега ще ти намеря едни чехли.

Наташа се огледа, с мъка прикривайки отвращението си.

 
Антрето не че беше тясно, а по-скоро адски задръстено с боклуци. Малката, най-много трийсетватова крушка горе на тавана едва мъждукаше, но и това не прикриваше общата разруха. Закачалката беше затрупана с дрехи, имаше дори палто от ондатра – за радост на молците. Разлепеният линолеум на пода беше в безличен сив цвят. Сигурно домакинята отдавна се канеше да почисти.

 
– На тебе Наташа ли ти викат, дъще? Аз пък съм Даша.


Даша беше по-възрастна от нея с около петнайсет-двайсет години. Поне. Тази жена можеше да ѝ бъде майка, макар че да не дава Господ… Разплута, с мръсна коса без блясък, олющен, набиващ се на очи лак на ноктите, избелял пеньоар, разпадащи се чехли, обути на бос крак. По ноктите на краката също блещукаше лак – ама че вулгарно изглеждаше. Боже Господи!


 – Вие врачка ли сте? – попита Наташа. И възкликна наум: „Каква съм глупачка!“.


Даша кимна няколко пъти в знак на съгласие. Наведе се и измъкна от купчината струпани в безредие обувки гумени чехли. Най-идиотската от човешките приумици – с безброй стърчащи навътре гумени бодли. Мечтата на йогата. Една част от тези гумени гвоздеи отдавна бяха изпопадали, което впрочем не беше повод човек да се чувства по-комфортно.

 
– Обуй се! – радостно предложи Даша.


Наташа като хипнотизирана изу сандалите си и обу чехлите. Сбогом, чорапогащник. Сигурно ще се сдобие с чифт бримки. Какво от това, че марката е не каква да е, а „Омса“, при това с ликра. Всичко на този свят е менте, измислено от хитри глупаци. А умните хора кой знае защо се хващат на въдицата.


 – Да, врачка съм – уведоми я Даша, която бдително контролираше процеса на обуването. – На баба си съм се метнала. И на майка си. Те гледаха, за да помагат на хората, такива сме си ние от нашето семейство… Да отидем в кухнята, Наташа, че в стаите е разхвърляно…


Като се проклинаше наум за пореден път, Наташа тръгна след домакинята. Кухнята оправда очакванията ѝ. Камара немити чинии в мивката, зацапана кухненска маса, от която при появата им някъде под плота мързеливо се скри хлебарка. Лепкав под. Прозорците, то се знае, не бяха видели парцал от пролетта, плафониерата бе омазана от мухите.


 – Сядай. – Даша ловко измъкна под масата табуретката и я издърпа на почетното място – между масата и хладилника, конвулсивно потреперващ „Саратов“.


– Благодаря, предпочитам да постоя права. – Наташа твърдо реши да не сяда. Табуретката ѝ се видя още по-несигурна от масата или пода. – Даша… Дария?


 – Дария.

 
– Дария, всъщност аз само исках да разбера…Все още няма коментари и оценки за този продукт

За доставките си в България Онлайн книжарница Сиела се доверява на куриерски компании Спиди и Еконт.

Стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв и тази сума остава твърда независимо от наложения платеж, броя, обема и теглото на поръчаните стоки, населеното място на получателя, деня за доставка, както и дали доставката се извършва до офис или до адрес.
ВАЖНО! По време на кампания -50% на книгите на Сиела и DejaBook безплатната доставка в Ciela.com за всички стоки отпада за срока на промоцията!
Доставката до обект Сиела Графа е безплатна.
За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя и теглото на поръчаните продукти.
Крайната стойност се визуализира, преди да завършете поръчката си.

 

Е-книги от Онлайн книжарница Сиела

 

Интернет книжарница Сиела

Съвместим с

 • Е-четци
 • Kindle
 • Android
 • Apple
 • Windows

След успешно плащане, ще получите линкове за сваляне на книгата.

ВНИМАНИЕ ВАЖНО! Можете да свалите само по един път всеки файл. Имате едно сваляне на epub версията и едно сваляне на mobi версията! След това линковете няма да бъдат активни!

Свалете четец за е-книгата

Приложение за четене на книги Сиела Приложение за четене на книги Епъл Приложение за четене на е-книги 

За Автора

Вашата оценка?
(Най-ниско е 1, а най-високото 5)