Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Е-книга Бъдещето на почти всичко

SKU
9789542833796


Regular Price 14,90 лв. Special Price 11,92 лв.

Вземете бъдещето в своите ръце

Какви са тенденциите, от които всички се интересуват и с които бизнесът трябва да се съобразява, ако иска да оцелее и да просперира? Отговорът на този въпрос ще ви подготви за промените, през които в момента минава цялата ни планета.

Бързина. Урбанизация. Универсалност. Социалност. Радикалност. Етика.

Патрик Диксън ни представя утрешния ден в различни плоскости. Пикове и спадове, зрелищен възход на развиващите се пазари, небивал напредък в медицината, но също и по-големи заплахи от вирусни епидемии. Предстои бъдеще на политически сътресения и на мащабни конфликти; бъдеще, в което хората ще се опитват да бранят личното си пространство, а бизнесът ще промени отношението си към клиенти и персонал.

Бъдеще, в което автомобилите ще се движат без шофьори, а слънчевата енергия, генерирана в пустинята, ще захранва градове, отдалечени на хиляди километри… Най-важното обаче е, че „Бъдещето на почти всичко“ ни упътва чрез рационална прогноза към свят, който не е чак толкова загадъчен, неясен и песимистичен, колкото сме свикнали да го възприемаме

 • Оригинално заглавие: THE FUTURE OF ALMOST EVERYTHING: The Global Changes That Will Affect Every Business and All Our Lives, Patrick Dixon;
 • Корица: Живко Петров;
 • Превод: Деян Кючуков.-20%
Е-книга

Бъдещето е светло и всички ние можем да бъдем част от него - разбери как от книгата на Патрик Диксън

Патрик Диксън е като експресен влак към утрешния ден. Тази книга ви въоръжава с куп прогнози, за които не бихте се сетили, но които съвсем скоро ще диктуват ежедневието ни., Мартин Линдстрьом, брандов консултант и автор на световния бестселър „Биология на купуването“

Патрик Диксън ни въвежда в света на бъдещето, което е вече тук

УВОД

Истината за бъдещето

През следващите 20 години нашият свят ще стане свидетел на поредица разтърсващи събития и изобретения, които ще засегнат правителства, корпорации и личния ни живот. Ние се носим с главоломна скорост към бъдеще, разбирано от малцина, но имащо огромни последици за човечеството.

Грабнете бъдещето в ръце или то ще ви сграбчи в своите.

Моята работа е да живея през 2050 г. и да виждам утрешния ден като история.

От 1996 г. насам работя с около 400 от най-големите 2000 компании, обхващащи всяка индустрия, както и с много правителства, откъдето черпя информация за истината относно живота, който предстои. Повечето прогнози, направени от мен в 17 книги и хиляди речи и презентации, са се сбъднали. Тук са събрани нещата, които говоря пред висши лидери по цял свят за развитието до 2050 г., а и далеч по-нататък, въз основа на доказана методология. Има дори глава за живота през 2120 г. Както ще видим, занапред дискусиите в конферентните зали ще касаят не толкова тенденциите, които често пъти са очевидни, а момента на настъпване на събитията, който ще е от критично значение. Например кога повечето нови автомобили, продавани в Париж, ще станат електрически?

Какво всъщност се променя – защо много от тенденциите ще отшумят

Изправени сме пред най-големите заплахи за оцеляването в човешката история, докато технологиите, от своя страна, също предлагат най-големите възможности, известни досега, за решаване на тези предизвикателства.

Потребителските нагласи се изменят радикално. Повечето днешни компании няма да съществуват след 20 години. Кои ще бъдат победителите, а кои – губещите? И какви действия трябва да предприемат лидерите?

Идните поколения ще бъдат шокирани от днешните темпове на нарастване на населението, от нашата разрушителност, от безогледното замърсяване с отпадъци и токсични материали. Решенията, взети през следващите две десетилетия, ще променят живота на земята за повече от 10 хиляди години, а милиони видове ще изчезнат, докато ние продължаваме да усилваме парниковия ефект и да прекрояваме лицето на планетата.

Наследниците ни ще са шокирани и от „асиметричния“ характер на риска: как сравнително малки групи, разполагащи с ограничен ресурс, са в състояние да диктуват цели национални програми, да доминират глобалните новини, да спъват икономическия растеж, да налагат промени в корпоративната политика и да държат цели общности като заложници. Затова следва да обърнем особено внимание как такива групи ще придобиват сила за в бъдеще и какви могат да са техните мотиви.

От друга страна, редица тенденции ще се развиват също толкова бавно и предсказуемо, колкото през последните 30 години. В много отношения ежедневието на повечето хора ще се мени не така драматично, както мнозина предполагат. Всъщност историята показва, че колкото по-стряскаща е дадена Прогноза, толкова по-малко вероятно е тя да се сбъдне, така че следва да се отнасяме с известни резерви към раздувани от медиите теми като Брекзит или дългосрочния ефект от управлението на президента Тръмп.

Много „основни тенденции“, които сега доминират медийното внимание, ще отшумят напълно, и то съвсем скоро. Някои аспекти от цифровата революция например наближават своята зрялост. За по-малко от пет години електронната търговия на дребно във Великобритания нарасна повече от два пъти, от 12 до 24% от всички покупки. При това темпо след още десетилетие тя ще трябва да обхване 100% от покупките в Обединеното кралство, което, естествено, няма как да стане. Така че кривата на сегашния растеж ще се забави и изравни в обозримо бъдеще. Същото важи за дела на хората, притежаващи смартфони в световен мащаб, за частта от времето, прекарвано онлайн, и т.н.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Е-книга Бъдещето на почти всичко
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

 • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
 • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
 • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
 • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.

 

Е-книги от Онлайн книжарница Сиела

 

Интернет книжарница Сиела

Съвместим с

 • Е-четци
 • Kindle
 • Android
 • Apple
 • Windows

След успешно плащане, ще получите линкове за сваляне на книгата.

ВНИМАНИЕ ВАЖНО! Можете да свалите само по един път всеки файл. Имате едно сваляне на epub версията и едно сваляне на mobi версията! След това линковете няма да бъдат активни!

Свалете четец за е-книгата

Приложение за четене на книги Сиела Приложение за четене на книги Епъл Приложение за четене на е-книги 
Свързани продукти
-20%
Наказателно право - Особена част - Престъпления против собствеността
проф. д-р Александър Стойнов
СИЕЛА
рейтинг:
1%
Regular Price 23,00 лв. Special Price 18,40 лв.
-20%
Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния - Защо мъжете не чуват, а жените не могат да се ориентират по карта
Алън и Барбара Пийз
Сиела
рейтинг:
100%
Regular Price 16,00 лв. Special Price 12,80 лв.
-20%
Ерик - Истории от света на диска
Тери Пратчет
Сиела
рейтинг:
1%
Regular Price 17,90 лв. Special Price 14,32 лв.
-20%
Христо Ботйов - Опит за биография
Захарий Стоянов
Сиела
рейтинг:
1%
Regular Price 16,00 лв. Special Price 12,80 лв.
-20%
Бъдещето на почти всичко
Патрик Диксън
Сиела
рейтинг:
40%
Regular Price 18,90 лв. Special Price 15,12 лв.