Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Е-книга Бъдещето на почти всичко

Вземете бъдещето в своите ръце

Какви са тенденциите, от които всички се интересуват и с които бизнесът трябва да се съобразява, ако иска да оцелее и да просперира? Отговорът на този въпрос ще ви подготви за промените, през които в момента минава цялата ни планета.

Бързина. Урбанизация. Универсалност. Социалност. Радикалност. Етика.

Патрик Диксън ни представя утрешния ден в различни плоскости. Пикове и спадове, зрелищен възход на развиващите се пазари, небивал напредък в медицината, но също и по-големи заплахи от вирусни епидемии. Предстои бъдеще на политически сътресения и на мащабни конфликти; бъдеще, в което хората ще се опитват да бранят личното си пространство, а бизнесът ще промени отношението си към клиенти и персонал.

Бъдеще, в което автомобилите ще се движат без шофьори, а слънчевата енергия, генерирана в пустинята, ще захранва градове, отдалечени на хиляди километри… Най-важното обаче е, че „Бъдещето на почти всичко“ ни упътва чрез рационална прогноза към свят, който не е чак толкова загадъчен, неясен и песимистичен, колкото сме свикнали да го възприемаме

 • Оригинално заглавие: THE FUTURE OF ALMOST EVERYTHING: The Global Changes That Will Affect Every Business and All Our Lives, Patrick Dixon;
 • Корица: Живко Петров;
 • Превод: Деян Кючуков.Е-книга

Бъдещето е светло и всички ние можем да бъдем част от него - разбери как от книгата на Патрик Диксън

Патрик Диксън е като експресен влак към утрешния ден. Тази книга ви въоръжава с куп прогнози, за които не бихте се сетили, но които съвсем скоро ще диктуват ежедневието ни., Мартин Линдстрьом, брандов консултант и автор на световния бестселър „Биология на купуването“

Патрик Диксън ни въвежда в света на бъдещето, което е вече тук

УВОД

Истината за бъдещето

През следващите 20 години нашият свят ще стане свидетел на поредица разтърсващи събития и изобретения, които ще засегнат правителства, корпорации и личния ни живот. Ние се носим с главоломна скорост към бъдеще, разбирано от малцина, но имащо огромни последици за човечеството.

Грабнете бъдещето в ръце или то ще ви сграбчи в своите.

Моята работа е да живея през 2050 г. и да виждам утрешния ден като история.

От 1996 г. насам работя с около 400 от най-големите 2000 компании, обхващащи всяка индустрия, както и с много правителства, откъдето черпя информация за истината относно живота, който предстои. Повечето прогнози, направени от мен в 17 книги и хиляди речи и презентации, са се сбъднали. Тук са събрани нещата, които говоря пред висши лидери по цял свят за развитието до 2050 г., а и далеч по-нататък, въз основа на доказана методология. Има дори глава за живота през 2120 г. Както ще видим, занапред дискусиите в конферентните зали ще касаят не толкова тенденциите, които често пъти са очевидни, а момента на настъпване на събитията, който ще е от критично значение. Например кога повечето нови автомобили, продавани в Париж, ще станат електрически?

Какво всъщност се променя – защо много от тенденциите ще отшумят

Изправени сме пред най-големите заплахи за оцеляването в човешката история, докато технологиите, от своя страна, също предлагат най-големите възможности, известни досега, за решаване на тези предизвикателства.

Потребителските нагласи се изменят радикално. Повечето днешни компании няма да съществуват след 20 години. Кои ще бъдат победителите, а кои – губещите? И какви действия трябва да предприемат лидерите?

Идните поколения ще бъдат шокирани от днешните темпове на нарастване на населението, от нашата разрушителност, от безогледното замърсяване с отпадъци и токсични материали. Решенията, взети през следващите две десетилетия, ще променят живота на земята за повече от 10 хиляди години, а милиони видове ще изчезнат, докато ние продължаваме да усилваме парниковия ефект и да прекрояваме лицето на планетата.

Наследниците ни ще са шокирани и от „асиметричния“ характер на риска: как сравнително малки групи, разполагащи с ограничен ресурс, са в състояние да диктуват цели национални програми, да доминират глобалните новини, да спъват икономическия растеж, да налагат промени в корпоративната политика и да държат цели общности като заложници. Затова следва да обърнем особено внимание как такива групи ще придобиват сила за в бъдеще и какви могат да са техните мотиви.

От друга страна, редица тенденции ще се развиват също толкова бавно и предсказуемо, колкото през последните 30 години. В много отношения ежедневието на повечето хора ще се мени не така драматично, както мнозина предполагат. Всъщност историята показва, че колкото по-стряскаща е дадена Прогноза, толкова по-малко вероятно е тя да се сбъдне, така че следва да се отнасяме с известни резерви към раздувани от медиите теми като Брекзит или дългосрочния ефект от управлението на президента Тръмп.

Много „основни тенденции“, които сега доминират медийното внимание, ще отшумят напълно, и то съвсем скоро. Някои аспекти от цифровата революция например наближават своята зрялост. За по-малко от пет години електронната търговия на дребно във Великобритания нарасна повече от два пъти, от 12 до 24% от всички покупки. При това темпо след още десетилетие тя ще трябва да обхване 100% от покупките в Обединеното кралство, което, естествено, няма как да стане. Така че кривата на сегашния растеж ще се забави и изравни в обозримо бъдеще. Същото важи за дела на хората, притежаващи смартфони в световен мащаб, за частта от времето, прекарвано онлайн, и т.н.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Е-книга Бъдещето на почти всичко
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

 • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
 • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
 • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
 • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
 • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

 

 

 

Интернет книжарница Сиела

Съвместим с

 • Е-четци
 • Kindle
 • Android
 • Apple
 • Windows

След успешно плащане, ще получите линк за сваляне на книгата.

ВНИМАНИЕ ВАЖНО! Можете да свалите само по един път файла. След това линка няма да бъде активен!

Свалете четец за е-книгата

Приложение за четене на книги Сиела Приложение за четене на книги Епъл Приложение за четене на е-книги 
Свързани продукти
Наказателно право - Особена част - Престъпления против собствеността
проф. д-р Александър Стойнов
СИЕЛА
рейтинг:
1%
23,00 лв.
Зима в рая
Елин Хилдебранд
Сиела
рейтинг:
100%
17,90 лв.
Силата на мита
Джоузеф Камбъл
Сиела
рейтинг:
1%
25,00 лв.
Майките
Теодора Димова
СИЕЛА
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Убийте Скитник - Българската и британската държавна политика по случая Георги Марков
Христо Христов
Сиела
рейтинг:
1%
30,00 лв.