Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Е-книга 21 начина да умреш

21 начина – толкова открих. 21 начина да се самоубия...

Историята на 15-годишната Стела, която решава да се самоубие след тормоз в училище и във Фейсбук

„Не, смисъл има – не да се бориш с глупостта, а да живееш! – казва обаче Сара Енгел и го доказва в романа си, базиран на истински случаи. – Смисълът е самият живот, в който стената във фейсбук не е всичко. Стига само да погледнеш настрани.“

Сп. „Фолкенскулен“, органът на датските учители, обявява книгата за „Младежки роман на десетилетието“, а младежите на Дания го определят в онлайн-гласуване за „Роман на годината“.

 • Оригинално заглавие: 21 M Ä DER ET D Ø, Sarah Engell;
 • Превод: Ева Кънева;
 • Художник: Златина Зарева;
 • Редактор: Цвета Германова.

Книгата е подходяща за лица над 15 години.
Е-книга

Откъс от романа „21 начина да умреш“ от Сара Енгел

Великобритания, 2010: Заради системен тормоз във виртуалното пространство петнайсетгодишната Холи Гроган се хвърля от деветметров мост над магистрала. Умира няколко часа по-късно.

Затруднявам се да доловя звука на падащия сняг. Тъкмо ми се стори, че го чувам, и боботещият бас от залата за празненства ме разсейва. Или снегът не издава звук? Някой беше написал песен за това. Не си спомням заглавието. Краката ми са вкочанени и почти не ги чувствам. Голяма глупост е да клечиш отвън само по гуменки и костюм на призрак.

Порив на вятъра навява снега и се опитва да ме покрие, както затрупва детската площадка, пясъчника, кофите за смет. Във въздуха над мен се събират водни капчици със стъклени ръбчета. Връхлитат училищния двор и се въвират в трите дупки на маската ми, предназначени да подсигурят оцеляването ми в костюма.

Отвъд металната ограда виждам части от района „Кристиансхаун“: улични лампи, седморъки коледни свещници под наполовина спуснати щори. Бръмчи двигател на камион и огласява улица „Принсесе“. Лъчите на фаровете озаряват снега, а под гумите улицата се свива, пукайки. П УК ПУК . После пак настава тишина.
 Вдигам телефона във въздуха и го заслонявам с другата си ръка, та да не се намокри. По външната страна на дланта ми се лепят снежинки. Миниатюрни звездовидни кристалчета.
 
Амелие: Какво, урод такъв? Да не си мислиш, че си прекалено изискана за карнавала?
 
Снежинки посипват съобщението и бързо се стопяват. Избърсвам влагата с пеша на костюма и запаметявам аудиозаписа в архива, макар да недоумявам за какво ми е, щом приключих с музиката.

Амелие: Ти какво? Май не можеш да понесеш някой да ти каже истината в очите. Затова ли все се изнизваш?

За пореден път се ядосвам, че телефонът е подарък от мама. Иначе досега да съм го запокитила на боклука. Не обръщам внимание на Амелие, а тя изобщо не се трогва от факта. Знае си нейната, както и снегът. А аз още повече влошавам нещата. Като седя тук, навън, и се държа странно.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Е-книга 21 начина да умреш
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

 • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5.99 лв.
 • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
 • За поръчки с BOX NOW доставката е безплатна.
 • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
 • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

 

 

 

Интернет книжарница Сиела

Съвместим с

 • Е-четци
 • Kindle
 • Android
 • Apple
 • Windows

След успешно плащане, ще получите линк за сваляне на книгата.

ВНИМАНИЕ ВАЖНО! Можете да свалите само по един път файла. След това линка няма да бъде активен!

Свалете четец за е-книгата

Приложение за четене на книги Сиела Приложение за четене на книги Епъл Приложение за четене на е-книги 
Свързани продукти
Мъжете, които не могат да обичат
Стивън Картър
Емас
рейтинг:
1%
8,50 лв.
Книга за бременната жена
АМЕРИКАНСКА АСОЦИЯЦИЯ ПО АКУШЕРСТВО И ГИНЕКОЛОГИЯ
Емас
рейтинг:
1%
9,00 лв.
Белия зъб
Джек Лондон
Емас
рейтинг:
1%
7,50 лв.
Вълнисти папагалчета
Имануел Бирмелин
Емас
рейтинг:
1%
7,50 лв.
1000 съвета за лечение на домашните питомци
Людмила Стишковская
Емас
рейтинг:
1%
9,00 лв.