Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Домашен бит и техника за 2 клас

Не е наличен
    Обучението по предмета “Домашен бит и техника” е част от образователната дейност в културно-образователната област “Бит и технологии”, изграждаща основите на технологичната грамотност и компетентност на учениците като съществен елемент на тяхната обща култура. 

         Акцент на обучението е навлизането в многообразния свят на материалите, техниката и технологиите чрез опознаване на всекидневните дейности и средства, присъстващи в реалния живот на детето. Настоящият учебник дава възможност това да се извърши по непринуден начин и в съзвучие с естественото любопитство, интересите и възможностите на децата. 

     Включените изделия са разнообразни, полезни и се изработват бързо и лесно от предвидените богати приложения от хартия, картон, подръчни и достъпни материали. 

Книгата за учителя е предназначена да насочи и подпомогне педагогическата работа и заедно с учебника представляват единен комплекс от учебно-дидактически средства, съответстващи на нормативните документи в образователната сфера.

 

       Учебникът по предмета “Домашен бит и техника” е разработен така, че да съответства напълно на целите и изискванията на учебната програма за усвояване на знания, формиране на умения и позитивно отношение към труда, техниката, технологиите и опазване на околната среда. Подбраните теми са в съзвучие с традициите и съвременния бит на хората, развитието на науката, техниката и технологиите. Новите понятия се усвояват на практическа основа без определения, а чрез примери, описания и сравнения. Създадени са условия за формиране на основни умения и са осигурени възможности за практическото им прилагане. Включените изделия, модели и макети се изработват бързо и лесно от предвидените богати приложения от хартия, картон, подръчни достъпни материали и могат да се използват за украса, в игрите и като дидактически средства. 

     Осигурени са последователност и приемственост в учебното съдържание между отделните теми и възможности за разширя-ване, конкретизиране и задълбочаване в следващите класове. Приложен е принципът за интегралност на обучението, като са предвидени задачи и дейности, чрез които учениците прилагат знания и доразвиват умения, усвоени и формирани приоритетно в обучението по други учебни предмети. Предвидени са дейности и са предложени варианти за организация на работа в екип, стимулиране стремежа за изява и самоутвърждаване.

Учебникът съдържа 32 теми в съответствие с броя на учебните часове, предвидени в учебния план за втори клас, като подреждането на темите отговаря на реда на провеждане на уроците по седмици от учебната година. Този ред съответства на сезоните, традиционните празници, равнището на междупредметните и вътрешнопредметните връзки, но не е задължителен и може да бъде променян по преценка на учителя. 

         Всяка тема е разработена на отделна страница и има еднотипно графично оформление, което улеснява ориентирането в учебното съдържание и подпомага възприемането му. Всички теми имат единна графична композиция, отчетлива и функционална структура, включваща наименование, необходими материали и инструменти, информационно-дискусионна част, информационно-технологична част, опитно-изследователска част, графичен технологичен план, задача и работа в екип. Отделните съставни части на темите са откроени цветово, обозначени са с подходящи знаци и се придружават от обяснителни текстове, въпроси, забележки. Приложенията от хартия и картон са включени в средата на книжното тяло и са номерирани.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Домашен бит и техника за 2 клас
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Книга за учителя по технологии и предприемачество за 6. клас
Тодорка Николова, Силвия Гърневска, Светла Ананиева, Валентин Ананиев
Бит и Техника
рейтинг:
1%
9,00 лв.
Мога да сгъвам хартия - 24 проекта с печатни разгъвки, схеми и видеоинструкции за деца над 5 години
Светла Ананиева, Валентин Ананиев
Бит и техника
рейтинг:
1%
5,45 лв.
Мога да конструирам с хартия - 14 поздравителни картички
Светла Ананиева, Валентин Ананиев
Бит и техника
рейтинг:
1%
6,80 лв.
Мога да сгъвам хартия - 12 работни листи, схеми и видеоинструкции за деца над 6 години - ниво 1
Светла Ананиева, Валентин Ананиев
Бит и техника
рейтинг:
1%
4,90 лв.
Мога да сгъвам хартия - 12 работни листи, схеми и видеоинструкции за деца над 6 години - ниво 2
Светла Ананиева, Валентин Ананиев
Бит и техника
рейтинг:
1%
4,90 лв.