Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Дневникът на Петкан

"Дневникът на Петкан" внася не само съществени корекции върху досегашното ни отношение към Робинзон, но учи и възпитава в дух на доброта, любов и човечност.


Книгата е своеобразно продължение на знаменития роман "Робинзон Крузо" на Даниел Дефо. Но в него перспективата е обърната - централният й герой е вече Петкан.

От първите страници читателят става съпричастен на страданията на един черен пришълец през XVIII век в град Йорк, Англия. Мълчаливият и самотен слуга в дома на Крузо постоянно тъгува по своя далечен остров. Искрено и с чистотата на дете той описва новия надменен английски свят, който го унижава и му нанася удари. Размишлява за чертите на една чужда цивилизация, но от свой ъгъл и с различно светоусещане. Невинен е обвинен в кражба, хвърлят го в затвора, където опознава един още по-жесток свят. Но Петкан среща и редица добри хора, спечелва приятели и защитници.

"Дневникът на Петкан" е богата на необикновени приключения книга, която ни запознава с необичайни лица. Книгата е наситена с английски хумор, с колоритни английски персонажи и събития.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Дневникът на Петкан
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
A World of English 1 - Тетрадка 1 - 7 урок по английски език за 8. клас за ПП
Нели Младенова
Летера
рейтинг:
1%
5,40 лв.
A World of English 1 - Учебник 8 -15 урок по английски език за 8. клас за ПП
Мариета Недкова
Летера
рейтинг:
1%
15,50 лв.
A World of English 1 - Тетрадка 8- 15 урок по английски език за 8. клас за ПП
Нели Младенова
Летера
рейтинг:
1%
5,40 лв.
Обещах да запомня. Разговор с Петър Увалиев
Бригита Йосифова
ИК "Жанет-45"
рейтинг:
1%
17,00 лв.
Калейдоскоп от спомени
Бригита Йосифова
Изток-Запад
рейтинг:
1%
19,90 лв.