Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Дива луна

SKU
9789542836384


Regular Price 18,00 лв. Special Price 14,40 лв.

Това е книга за богатството на живота, което често остава неоценено

А тук то е разкрито майсторски, както с думите на Виктор Меламед, така и с брилянтните илюстрации на художника Греди Асса.

„Животът е като една зунка, Иване! Пъстър, пъстър… От всичко има“. Така споделя възрастна жена на главния герой в разказа „Зунка“ на Виктор Меламед. Зунка е дъга на родопски диалект и авторът на тези разкази наистина е успял да изобрази дъгата в своите 24 кратки истории – калейдоскоп от герои, емоции, копнежи, съдби.

  • Илюстрации и изображение на корицата: Греди Асса;
  • Художествено оформление на корицата: Дамян Дамянов.
-20%
Не е наличен

„Любовта и изневярата. Радостта и тъгата. Фаталното закъснение. Иронията на случайностите. Това са темите на тези разкази и ако нещо ги прави още по-човешки от човешките им сюжети, то е, че авторът ги разказва, без да съди.“, Веселина Седларска

Разказите на Меламед разкриват един свят отвъд ежедневието, макар и да остават много близо до живия живот

Някои от героите в тези истории ще ви станат симпатични, а други моментално ще намразите. Това, което ги обединява, е копнежът – копнеж по нещо трудно за описване, по дивата луна, по онова, което кара сърцето ни да бие и ни помага всяка сутрин да ставаме и да продължаваме.

Често, това нещо е любов – в най-различни форми – любовта към починал домашен любимец, към непозната болна жена, имаща нужда от закрила, любовта от пръв поглед и любовта към семейството…

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Дива луна
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв, стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • ВАЖНО! По време на промо кампания -50% безплатната доставка за всички стоки отпада за срока на промоцията! Фиксира се доставка от 3.99 лв за всички поръчки.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди да завършете поръчката си.

За Автора

Виктор Меламед -

Виктор Меламед е роден на 1 ноември 1958 г. в гр. Пловдив.  Завършил е специалност „Българска филология“ в Софийския университет „Климент Охридски“. От 1985 до 2003 г. работи в авиокомпания „Балкан“, преминавайки целия път от редактор във ведомствения вестник “Полет” до вицепрезидент “Външни връзки и реклама” и говорител на националния ни превозвач.

От 2003 г. е почетен консул, а от 2018 г. генерален почетен консул на Кралство Тайланд в България. През 2016 г. е отличен с една от най-престижните награди на Кралството – „Офицер на най-благородния орден на Тайландската корона“.

От 2009 г. е съосновател и партньор във „ФАМА Консултинг“ - компания за публични комуникации.

От 2018 г. е директор на Българския офис на „Американския еврейски комитет“ – най-старата неправителствена организация в света, основана през 1906 г.

Автор е на книгата с детска поезия „В стаята с играчките“ (Издателство „Орбел“, 2017.), посветена на любимите му внуци Виктор и Александър.

Свързани продукти
-20%
Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния - Защо мъжете не чуват, а жените не могат да се ориентират по карта
рейтинг:
100%
Regular Price 16,00 лв. Special Price 12,80 лв.
-20%
Ерик - Истории от света на диска
рейтинг:
1%
Regular Price 17,90 лв. Special Price 14,32 лв.
-20%
Христо Ботйов - Опит за биография
рейтинг:
1%
Regular Price 16,00 лв. Special Price 12,80 лв.
-20%
Аз и моите приятели
рейтинг:
1%
Regular Price 3,50 лв. Special Price 2,80 лв.
Сънища
рейтинг:
1%
5,00 лв.