Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Дипломацията отвътре

Книгата „Дипломацията отвътре“ на Жоржета Пехливанова е петата й книга в областта на международните отношения и дипломацията. В този алманах за дипломация от 625 страници авторката, без да натрапва своето мнение, поднася на читателя политическите събития, процеси и повратности в историята на България, Европа и света за размисъл, съхранявайки политическото достойнство.

Образите и действията на държавни личности и на дипломати са показани най-вече с техните професионални качества и с историческия им принос за изграждане на по-справедлив свят. Но тя не подминава и наболелите теми от хаотичното ни политическо ежедневие, с което продължаваме да се борим през последните години.

Като дипломат Жоржета Пехливанова остава вярна на девиза си , че “Дипломацията е там, където се разместват пластовете в политиката”.ЖОРЖЕТА ПЕХЛИВАНОВА е дипломат от кариерата.

Завършила е Френската езикова гимназия „Жолио Кюри“ и Софийския университет „Свети Климент Охридски“ испанска и френска филологии. Специализира хуманитарни науки в Сорбоната-Париж, външна политика и дипломация в Школата на ООН–Женева и в Кралската дипломатическа академия в Мадрид. Има научна разработка по испанския мирен преход. Владее и ползва няколко езика.

Дипломатическата й кариера преминава в Министерство на външните работи и български дипломатически мисии – в Европа и Латинска Америка. Извървяла е цялата дипломатическа рангова стълбица от аташе до пълномощен министър включително. Участва в екипите на делегации на най-високо държавно и правителствено ниво в двустранната и многостранната дипломация.

Има публикации, монографии, анализи, студии и изследвания по външна политика и международни отношения. Утвърден автор е в едни от най-престижните български и чужди специализирани външнополитически академични издания. Член е на Българското дипломатическо дружество, на Испанската кралска дипломатическа академия и е гост-член на Испанската кралска академия за нравствени и политически науки (RACMYP).

Автор е на книгите: „По вълните на дипломацията”, „Политическо ветрило”, „Под лупата на дипломата“, „Магията Латинска Америка“ и „Накъде отива Европа“ – авторски колектив от дипломати.

За принос към българската дипломация е включена в Българската енциклопедия „История на българите”, том ІV „Българската дипломация от древността до наши дни”Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Дипломацията отвътре
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Наръчник Социално и здравно осигуряване
Димитър Радонов
Нова Звезда
рейтинг:
1%
6,50 лв.
Здравно осигуряване 2006
Стоян Гичев
Данъчен консулт
рейтинг:
1%
6,00 лв.
Минимални осигурителни прагове 2006
Радонов
Нова Звезда
рейтинг:
1%
5,00 лв.
Социално осигуряване / 2006
Стоян Гичев
Данъчен консулт
рейтинг:
1%
7,00 лв.
Политическо ветрило
Жоржета Пехливанова
София
рейтинг:
1%
4,50 лв.