Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Диагностика и лечение на остри мозъчни инсулти

Практическо ръководство


Мозъчносъдовите заболявания са глобален медицински и социален проблем поради високата болестност, смъртност и инвалидност, които причиняват. По данни на Световната здравна организация годишно от мозъчен инсулт заболяват 15 млн. души по света, от които 5 млн. умират и 5 млн. остават трайно инвалидизирани. Острият инсулт представлява интердисциплинарен проблем, ангажиращ различни медицински специалисти (невролози, ангиолози, съдови хирурзи, едноваскуларни терапевти, кардиолози, рентгенолози, общопрактикуващи лекари, неврорехабилитатори и др.).

Настоящото ръководство представя видовете диференцирано и недиференцирано лечение при пациенти с остър инсулт в зависимост от вида, тежестта и наличните показания за съответния тип лечение. Практическото ръководство представя типа поведение, което е предпоставка за ранна диагноза и избор на правилен терапевтичен подход. Прилагането му от различни специалисти – невролози, неврохирурзи, съдови хирурзи, неврорентгенолози, допринася за оказване на високо качество на диагностични и лечебни здравни услуги, които са съобразени с нивото на компетентност на здравното заведение и индивидуалната характеристика на конкретната съдова патология.

Ръководството включва препоръки, обобщени в консенсуси, базиращи се на резултати от мултицентрови рандомизирани клинични проучвания или метаанализи (ниво на доказателства А), едноцентрови или нерандомизирани проучвания (ниво на доказателства В) и експертни препоръки или терапевтични стандарти (ниво на доказателства С). Терапевтичните и процедурни препоръки са градирани като задължителни (клас I), препоръчителни (клас II) и без ефект (клас III).

От съществено значение за повишаването на качеството на обслужване на пациентите с инсулт е разработването на диагностично-лечебни алгоритми (протоколи), които дават ценна информация за всички ключови ресурси, необходими за планирането на болничната дейност на различни нива, като същевременно съдейства за сближаването на реалните с теоретичните процеси при отчитане на качеството на болнична дейност.

Ръководството съдържа седем раздела. Те включват информация за видовете инсулти, принципите за поставяне на диагноза и поведение в зависимост от типа и тежестта на инсулта, принципите за провеждане на рехабилитация и вторична профилактика и представя изработени собствени алгоритми въз основа на съществуващите международни и национални стандарти.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Диагностика и лечение на остри мозъчни инсулти
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Българско-английски морски речник
Галина Великова
Стено
рейтинг:
1%
35,00 лв.
Алсарио
Маргарита Войнова
Стено
рейтинг:
1%
7,00 лв.
Не скланяй глава. Роман за Сабахаттин Али
Хъфзъ Топуз
Стено
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Cargo Work in Dialogues/Товарно дело - Диалози
Соня Тончева
Стено
рейтинг:
1%
9,00 лв.
Магическият кристал
Даниела Стоянова
Стено
рейтинг:
1%
5,80 лв.