Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Детско психично здраве

Сборник тестовеТази книга е посветена на здравето, на душевното благополучие и емоционалното израстване, на сполучливото използване на невероятния диапазон на човешката личност в радост и скръб. Тя е обхватна и сложна, защото изхожда от принципа, че няма точна и постоянна линия, определяща психичното здраве. Тази линия се поставя от различни специалности и школи, от различни културни и социални измерения и е остро зависима от субективни оценки. Всъщност човешкото поведение е разположено в континуума между здравето и болестта, между благополучието и неблагополучието.

Книгата е посветена както на един научен конструкт - „детето“, обмислян и теоретизиран през водещите призми в съвременното знание, така и на децата, живи и истински, с множеството изпитания, през които преминава развитието им и формирането на личността им. Да, тази книга представя голяма част от сериозните несполуки в детския психичен свят. Тя е посветена в голяма степен на произхода, изучаването и лечението на детските психични проблеми, но говори разбиращо, обучаващо и успокояващо. Това е книга, която не предлага отчаяние, напротив, доставя увереност за специалисти и родители, за всеки читател. 

Тук, както никъде другаде на български език, е показано категорично как децата и възрастните с психични предизвикателства, наред с всички грижи и вълнения, които носят, имат нужда от едно по-всеобхватно, обединяващо и сигурно разбиране. Разбиране за взаимовръзката между детското поведение, формирането на мозъчните структури и психичните им функции. За значимостта на репрезентативния свят на ума, за неразривната свързаност между разума и чувствата. За ролята на другите в живота ни и за интернализацията на грижата и сигурността. Разбиране, носещо приемане, сила и промяна!

Тази книга на места говори научно и теоретично, за да предаде и развие наученото от психологията и психотерапията през последните пет десетилетия. В други свои части говори директно и практично и така утвърждава работещи терапевтични средства и стил.

Това говорене и мислене на водещия ни клиничен психолог е дестилирано от хиляди изчетени и изписани страници и преобразено от стотици часове, прекарани с деца и техните родители.

Тази книга ви предлагаме като една възможност – възможността за бъдеще пред науката за детското психично здраве и бъдеще за „детето,
татко на всички нас“.

От съставителяНапишете вашето мнение
Вие оценявате:Детско психично здраве
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Българско-английски морски речник
Галина Великова
Стено
рейтинг:
1%
35,00 лв.
Алсарио
Маргарита Войнова
Стено
рейтинг:
1%
7,00 лв.
Не скланяй глава. Роман за Сабахаттин Али
Хъфзъ Топуз
Стено
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Cargo Work in Dialogues/Товарно дело - Диалози
Соня Тончева
Стено
рейтинг:
1%
9,00 лв.
Магическият кристал
Даниела Стоянова
Стено
рейтинг:
1%
5,80 лв.