Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Демир Баба Теке - Българският Йерусалим

ПРОФЕСОР ДИАНА ГЕРГОВА е траколог, с интерес към археологията на култа и погребалните практики, на културното законодателство и опазването на културното наследство. Работи в Националния археологически институт с музей в София, лектор в Държавния университет в Жешов, Полша, в български и чужди университети. Ръководител на проучвания в Националния резерват Сборяново, на българо- японските разкопки край Дядово, Новозагорско, на светилището на Дионис на връх Острец при Велинград, и др. Автор на 10 монографии и над 200 статии. Член на Световния археологически конгрес, на БНК на ИКОМОС, на Международния съюз за пра- и протоисторически изследвания и др. Носител на наградите: Жена на годината на Американския биографичен институт (2001), на Мото Пфое (2006,2014); на БАН (2013); „Академик Анание Явашов" (2016); „Орелът на Дунава" (2017);„0рден на изгряващото слънце със златни лъчи и розета" на Япония (2019).

ДОЦЕНТ КАТЕРИНА ВЕНЕДИКОВА е специалист по история на турския език и по османотурски извори за българите и българската история. Работи в Института за исторически изследвания в София и същевременно преподава в Софийския, Шуменския и Пловдивския университети. Научен ръководител е на бакалаври, магистри и докторанти. Рецензент е на монографии, докторски дисертации и доцентури. Работи в областите: Османотурска и арабописмена текстология (ръкописни книги) и епиграфика, история на Мала Азия и българите там, ислям (шиизъм, сунизъм, дервиши) и др. Издала е 5 монографии и повече от 120 статии и студии. Осъществява теренни проучвания в над 180 селища в България и публикува неиздавани епиграфски паметници и други извори за повечето от тях. Награждавана е от БАН „за значими приноси в научноизследователската дейност", „за популяризиране на историческото познание" и „за всеотдайна работа и отлично сътрудничество" (1998,2017, 2019).Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Демир Баба Теке - Българският Йерусалим
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
Свързани продукти
Сбърканият
Вили Цанков
Захарий Стоянов
рейтинг:
1%
4,00 лв.
Червено и черно
Стендал
Захарий Стоянов
рейтинг:
1%
30,00 лв.
Старопланински легенди
Йордан Йовков
Захарий Стоянов
рейтинг:
1%
9,00 лв.
Престъпление и наказание
Фьодор М. Достоевски
Захарий Стоянов
рейтинг:
1%
30,00 лв.
Идиот
Фьодор М. Достоевски
Захарий Стоянов
рейтинг:
1%
30,00 лв.