Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Даровете на живота

Нашата жизнена сила се увеличава, когато внасяме повече красота в живота си, независимо под каква форма. Тогава животът ни тласка някак отвътре, за да създаваме още красота и да я споделяме с другите.

*

Суета са вярванията и ученията, които правят човечеството нещаст¬но, и фалшива е добротата, която води ни към тъга и отчаяние. Тъй като целта на човечеството е да бъде щастливо на тази земя, да тръгне по пътя към блаженството и да проповядва своето евангелие, където и да отиде. Тези, които не виждат царството небесно в този живот, никога не ще го видят и в следващия.

*
Дошли сме в този живот не като изгнаници, дошли сме като невинни Божи създания, за да се научим как да почитаме свещения и вечен дух и как да търсим тайните, скрити в нас самите от красотата на живота.

*
Животът пее в нашите мълчания
и сънува в нашата просъница.
Дори когато сме смазани и унили,
животът е възкачен високо на трона си.
И когато хлипаме,
животът се усмихва към деня,
и дори когато влачим оковите си,
той е свободен.Луксозното подаръчно издание „Даровете на живота“ е втората от колекцията от четири книги на ИК „Кръгозор“, които дават нов, свеж поглед към думите и мъдростта на Халил Джубран. Поет, художник, философ, той е един от най-необикновените мъдреци на 20. век. Ливанец по произход, Джубран прекарва по-голямата част от живота си в САЩ. Загадъчната му личност – европейски изтънчена и фина, и ориенталски мъдра и проникновена, продължава да вълнува хората по света.

В афоризмите, притчите и изящната поезия четем мислите на Джубран и за живота. Било то земен или небесен живот, преходен или вечен, вътрешен или външен живот – за мистичен поет от Близкия изток като него това е една-единна жизнена енергия, насищаща всичко, което можем да видим и да почувстваме, както и това, което само можем да си представим. Той създава различни представи за живота – някъде лесни и разбираеми за съвременните читатели, други – мистични, далечни, загадъчни, но съдържащи древна мъдрост.

В настоящото издание са подбрани както известни фрази на Джубран, така и по-малко познати – за природата и живота, който я изпълва, за сезоните и парадоксите в живота, за живота на душата. За човешкото пътешествие в живота: за самотата, за вечността, за истината, за красотата, за делника и празника. Възприемане¬то на светлината и мрака, вътрешното и външното, доброто и злото като допълващи елементи, а не като противоположности, е закодирано в само¬то сърце на близкоизточната култура и философия. Вероятно именно това му желание да приеме с отворени обятия всяка една страна на живота е причината за въздействието на Джубран върху всички нас вече толкова дълго време.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Даровете на живота
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Литературни анализи 10 клас Класицизъм Просвещение Романтизъм
Ваня Тивидошева
Кръгозор
рейтинг:
1%
4,00 лв.
Любовни писма
Халил Джубран
Кибеа
рейтинг:
1%
9,00 лв.
Пясък и пяна
Халил Джубран
Фама
рейтинг:
1%
10,00 лв.
В градините на любовта
Халил Джубран
Кръгозор
рейтинг:
1%
20,00 лв.
Пророкът
Халил Джубран
Фама +
рейтинг:
100%
12,00 лв.