Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Данъчно-осигурителен процесуален кодекс II/2023

SKU
9789542842262


Regular Price 12,00 лв. Special Price 9,60 лв.

Сборникът е актуализиран към 20.02.2023 г.

  • Съставител: Ганета Минкова;
  • Дизайн на корицата: Дамян Дамянов.


-20%

Изданието съдържа основните нормативни актове, които регламентират данъчно-осигурителния процес или са тясно свързани с него. Затова на първо място е публикуван Данъчно-осигурителният процесуален кодекс. Органите по приходите и публичните изпълнители прилагат основно кодекса, като структурата и компетентността им се уреждат в Закона за Националната агенция за приходите, заемащ следващо място в съдържанието. Освен това разделите от ДОПК, които регламентират определянето на задължения, се прилагат и от местните приходни администрации, и от Агенция „Митници“, поради което се включени извлечения от Закона за местните данъци и такси и от Закона за акцизите и данъчните складове. По този начин се очертава кръгът на всички основни приходни администрации у нас. Включени са още и: Административнопроцесуален кодекс (извлечение), Законът за признаване, изпълнение и изпращане на решения за конфискация или отнемане и решения за налагане на финансови санкции, Законът за административните нарушения и наказания (извлечение) и Законът за лихвите върху данъци, такси и други подобни държавни вземания. Размерът на лихвата за закъснение при плащане на публичните вземания е регламентиран в нормативен административен акт, затова е включено Постановление № 426 на Министерски съвет от 18 декември 2014 г. за определяне на законната лихва по просрочени задължения в левове и във валута. Сборникът е предназначен за практикуващи юристи, научни работници, студенти по право, както и за гражданите, тъй като всеки може да бъде засегнат от акт, издаден във връзка с негови данъчни или осигурителни задължения.

Проф. д-р Ганета МинковаНапишете вашето мнение
Вие оценявате:Данъчно-осигурителен процесуален кодекс II/2023
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
-20%
Наказателно право - Особена част - Престъпления против собствеността
проф. д-р Александър Стойнов
СИЕЛА
рейтинг:
1%
Regular Price 23,00 лв. Special Price 18,40 лв.
-20%
Зима в рая
Елин Хилдебранд
Сиела
рейтинг:
100%
Regular Price 17,90 лв. Special Price 14,32 лв.
-20%
Данъчни задължения
Ганета Минкова
Сиела
рейтинг:
1%
Regular Price 20,00 лв. Special Price 16,00 лв.
-20%
Административно правосъдие - бр. 4/2020
проф. д-р Ганета Минкова, проф. д-р Иван Стоянов
Сиела
рейтинг:
1%
Regular Price 10,00 лв. Special Price 8,00 лв.
-20%
Административно правосъдие бр. 5/2022
проф. д-р Ганета Минкова
Сиела
рейтинг:
1%
Regular Price 10,00 лв. Special Price 8,00 лв.