Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Да - Николай Табаков е-книга

SKU
9789542809104-1


Regular Price 9,00 лв. Special Price 7,20 лв.

Романът „Да” е изграден върху два основни принципа. Четивност и опит за отговори на нашите си вечни, екзистенциални въпроси.indexer:set-dimensions-mode Set Indexer Dimensions Mode indexer:set-mode Sets index mode type indexer:show-dimensions-mode Shows Indexer Dimension Mode indexer:show-mode
-20%
Е-книга

Романът „Да” на Николай Табаков е изграден върху два основни принципа. Четивност и опит за отговори на нашите си вечни, екзистенциални въпроси. Изглежда Николай Табаков подозира собствените си читатели, че са (до един) онези възторжени познавачи, които знаят тайната. Тоест – те могат да изпитат истинско удоволствие от културното усилие да съпреживяват (и досътворяват) текста заедно с писателя. Знаете, че изкуството, наречено литература е не само основа (канава) на всички други изкуства, но и разполага с изключителни възможности, неприсъщи за останалите духовни емпирики. Литературата може да ни върне назад или напред във времето, може да ни позволи да помиришем аромата на петунии, може да чуем „песента на колелетата”. Но освен всичко това, тя – литературата, разполага с поразителното качество да остави свободно поле на читателя, където той да доизгражда (заедно с автора) характери, физически качества и панорами. Литературата може всичко, понякога да замести живота.

Тя е живот.

И това е тайната.

Ето от такива подозрения е изграден романът „ДА”.

Колкото до четивността. Тя пък зависи от качествата на разказвача, от упоритото доизграждане на лексикалния релеф, от занаята, ако искате. Такъв е изглежда нашият случай, понякога се нарича „хипнотично” четене напред. Е, трябва читателят сам да провери, разбира се. И още едно подозрение: Защо отваряме всички ние поредната книга? Не е ли за да открием там себе си, да си отговорим на нашите дълбоко лични въпроси? Ако е така... Добре, има опит за отговор в тази книга. Добре, този опит е сериозно проживян и (про)полемиран с живеенето, със знанията, дори с професора философ (и приятел) Георги Каприев. Всичко това е прекрасно, но дали отговорът е верен? Дали е моят, твоят, нашият отговор, който може с помитаща сила да разтърси устоите на душите ни, където всички ние сме безкрайно сантиментални, безкрайно самотни и понякога уплашени? Може ли? И кой е този мъдрец (с брада до коленете), който ще се нагърби с невъзможната задача да преведе Божието царство, тоест самите нас, на разбираем език? Христос, Буда Шакямуни, кой? Няма такъв човек. Но има опити.

Има разказване. Има търсене. Така, ръка за ръка. И в тъмното, в непрогледността понякога попадаме на мъничко радост. На малко светлина. И се досещаме (отново за малко), че животът е ДА.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Да - Николай Табаков е-книга
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.

 

Е-книги от Онлайн книжарница Сиела

 

Интернет книжарница Сиела

Съвместим с

  • Е-четци
  • Kindle
  • Android
  • Apple
  • Windows

След успешно плащане, ще получите линкове за сваляне на книгата.

ВНИМАНИЕ ВАЖНО! Можете да свалите само по един път всеки файл. Имате едно сваляне на epub версията и едно сваляне на mobi версията! След това линковете няма да бъдат активни!

Свалете четец за е-книгата

Приложение за четене на книги Сиела Приложение за четене на книги Епъл Приложение за четене на е-книги 
Свързани продукти
-20%
Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния - Защо мъжете не чуват, а жените не могат да се ориентират по карта
Алън и Барбара Пийз
Сиела
рейтинг:
100%
Regular Price 16,00 лв. Special Price 12,80 лв.
-20%
Ерик - Истории от света на диска
Тери Пратчет
Сиела
рейтинг:
1%
Regular Price 17,90 лв. Special Price 14,32 лв.
-20%
Христо Ботйов - Опит за биография
Захарий Стоянов
Сиела
рейтинг:
1%
Regular Price 16,00 лв. Special Price 12,80 лв.
Ветровете ни мраморни
Николай Табаков
Лексикон
рейтинг:
1%
17,89 лв.
Нула време
Николай Табаков
Книгомания
рейтинг:
1%
18,00 лв.