Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Дъхът на ближните

  • Издател: ICU

Седемнайсет разказа, посветени на теми, които често изтласкваме в периферията на вниманието си – самота и отчуждение, расизъм, домашно насилие, неравнопоставеност между половете, отношение към бежанците, всички те разгледани от дълбоко човешка перспектива, с искрена съпричастност към съдбата и чувствата на героите от всеки разказ.Верен на склонността си да наблюдава света от различна перспектива и да извежда на преден план трудностите и предизвикателствата, пред които са изправени отритнатите и маргиналите, Андонис Георгиу предлага сборник със седемнайсет разказа, посветени на болезнени и често противоречиви социални проблеми. Теми като самота и отчуждение, расизъм срещу имигранти, домашно насилие, неравнопоставеност между половете, заклеймяване на хора с различна сексуална ориентация, отношение към бежанците са разгледани от дълбоко човешка перспектива, с искрена съпричастност към съдбата и чувствата на героите от всеки разказ – нещастна съпруга, обречена да понася тормоза и униженията, на които я подлага съпругът ѝ, имигранти, които се борят с дискриминация и расизъм, бежанци, понесли вечната болка на изкоренените си животи, транссексуален, чието последно желание е да бъде погребан с идентичността, която е избрал за себе си, възрастна дама, която в самотата на дните си размишлява върху забранените си чувства към друга жена, останали далеч назад в младостта ѝ.

Животът е живот, хубав, но и труден, много труден, за някои хора непоносим. Наблюдавам ги и изпитвам необходимост да пиша за тях, за онези, които усещам близки, все едно къде в пространството се намират. Пиша с надеждата, че животът им няма да остане невидим, за да може болката и малките им радости да не бъдат пренебрегвани, но заедно с това и за да може обществото, системата, която подхранва, възпроизвежда и поддържа ценностите, стереотипите и предразсъдъците, причиняващи тази болка, тази агония, а понякога и смъртта на толкова много наши ближни, да не останат слепи и неосъзнали тяхната съдба.

Андонис ГеоргиуНапишете вашето мнение
Вие оценявате:Дъхът на ближните
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Анатомията на едно изчезване
Хишам Матар
ICU
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Книга за другите (под редакцията на Зейди Смит)
Колектив
ICU
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Бащите не си отиват
Невена Дишлиева–Кръстева - съставител и редактор
ICU
рейтинг:
100%
15,00 лв.
Мъжка страна
Хишам Матар
ICU
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Албум с истории
Андонис Георгиу
ICU
рейтинг:
1%
15,90 лв.