Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Чудомир - Събрани произведения - том 1 - Стихотворения - Разкази - Фейлетони

Първата книга от поредицата с произведения на знаменития художник и белетрист Чудомир

Казват, че народите са като децата - не обичат да им се чете морал, а искат да стигнат до истините, развличайки се. Казват още, че ако сатирата е хирургическият нож, то хуморът е „сладкият мехлем“ за раната. Щом е така, не остава друго, освен да си пожелаем този сладък мехлем да се произвежда масово и да се продава под път и над път, защото у нас има още рани за лекуване.

Димитър Чорбаджийски - Чудомир
Не е наличен

Това е първата книга от новата поредица с произведения на Чудомир, откликваща на дълга към неизброимите някогашни и бъдещи почитатели на Чудомир, които за пръв път ще могат да общуват с всичко, създадено от него като с художествено, документално и авторско единство. Със своето разнообразие пълното издание ще привлече различни категории читатели. Новите томове включват жанрово разнообразни белетрестека, поезия, публицистика, краеведски изследвания, сентенциозна моралистика, мемоаристика, критика, кореспонденция, живопис, карикатури.

Естествено различните интереси, нагласи и индивидуални вкусове ще открояват различни страници в него. Характерно за белетриста Чудомир е, че неговите сказови говорители са по принцип в ниските обществени пластове и сред „маргиналните“ типове на простолюдието. Освен такива чешити, зевзеци и оригинали и други Чудомирови екземпляри, за които в Тракия се казва, че „само на себе си мязат“, слушаме и етнически малцинствени сказатели. Политиката присъства в мтого от разказите и често предопределя различни обрати в живота на героите. Чудомир е последният български белетрист, чието иначе писано слово се възприема в интегрално единство със скици и картини на писателя - художник.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Чудомир - Събрани произведения - том 1 - Стихотворения - Разкази - Фейлетони
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
Свързани продукти
Опознавам Акулите
Рамита
рейтинг:
1%
4,95 лв.
Опознавам Космоса
Рамита
рейтинг:
1%
4,95 лв.
Смъртоносните динозаври - невероятни игри и забавления
Рамита
рейтинг:
1%
9,95 лв.
Чудомир - Събрани произведения - том 4
Чудомир
Рамита
рейтинг:
1%
13,95 лв.
Чудомир - Събрани произведения - том 5
Чудомир
Рамита
рейтинг:
1%
15,95 лв.