Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Чиракът на прогонващия духове, кн. 1 - Хрониките Уордстоун

Блестяща история! Понякога е възможно да се справиш със злото. Понякога – не. Трябва да се научиш да се доверяваш на преценката си.



Не е наличен

Знам, че ще ми се смеете, но тази книга ме уплаши. В 12 през нощта не искаш да четеш подробни описания на вещици и богърти и колкото и ясно и пораснало съзнание да имаш, историята за една нощ, прекарана в изоставена и обсебена от духове къща, води до леки тръпки. Да, аз съм страхлива и ненаситна. Затова дочетох „Чиракът на прогонващи духове”, първата книга от поредицата „Хрониките Уордстоун” с особено свиване на стомаха, бързо и упорито, наслаждавайки се, страхувайки се и смеейки се сама на себе си.

„Тази книга не бива да се чете след стъмване!”, пише Parents’ News и съм напълно съгласна с това предупреждение. Защото въображението работи твърде добре в компания на Том и неговият учител Джон Грегъри, които спасяват Графството от… Но всичко по реда си.

В историята на всеки от нас съществува една особена дума, думичката „род”. На някои тя носи сила, на други богатство, трети заземява, давайки му особена стабилност в този свят, а на четвърти повелява да се заемат с точно определени дейности в живота.

„Татко беше фермер, както и неговият баща, а първото правило на фермерството е да не раздробяваш фермата. Не можеш просто да я поделиш между децата си; тя ще става все по-малка и по-малка с всяко поколение, докато накрая нищо не остане. Затова бащата оставя фермата си на най-големия си син. После намира занимания за останалите.”

Така започва историята на Том, комуто родният баща намира специфично занимание, предопределено от факта, че той е седми син на седми син. Писано му е да се бори със злото и да чиракува при мрачния рицарят-магьосник, който носи титлата „Прогонващ духовете”. Джон Грегъри е имал много чираци, някои по-способни, други не толкова, всеки от тях е напуснал този занаят по една или друга причина. А магьосникът вече остарява и е време да намери свой достоен заместник, който да пази Графството от тъмните сили.

Първата книга от историята е наистина красива. Познатият ни магически свят, който сме си създали чрез толкова други фентъзи романи, които неминуемо са попадали в живота ни през книжните страници (или от филмираните версии на тези книги), оживява и тук. Богъртите, вещиците, проклятията… Не очаквайте стила на Толкин или Дж. К. Роулинг, но отворете очите за тази нова поредица, която ще промени не една ваша вечер. Поредица, вдъхновила режисьора Сергей Бодров да заснеме филм, чиято постпродукция удължава датата на пускане по кината с почти година и едва през 2015 ще можем да видим историята на екрана, а за ни остава само да се облизваме пред трейлърите с Джулиан Мур, Джеф Бриджис и Бен Барнс в главните роли.

Повече за Настя прочетете тук



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Чиракът на прогонващия духове, кн. 1 - Хрониките Уордстоун
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Евкалипти
Мъри Бейл
Intense
рейтинг:
1%
11,00 лв.
Един незавършен живот
Марк Спраг
Intense
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Седмият син, кн. 2 - Хрониките Уордстоун
Джоузеф Дилейни
Intense
рейтинг:
1%
5,00 лв.
Тайната на прогонващия духове, кн.3 - Хрониките Уордстоун
Джоузеф Дилейни
Intense
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Арена 13, кн. 1
Джоузеф Дилейни
Интенс
рейтинг:
100%
14,95 лв.