Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Чамкория - ново издание в един том - твърда корица

Романът на Милен Русков "Чамкория" от издателство Жанет-45 излиза събран само в един том с по-малко от 550 страници.

 

1.„Чамкория“ на Милен Русков е изборът на книжарите за 2017 г.;

2.Книгата получава наградата на София в категория „Литература“;

3.Русков: „Чамкория е символ на изчезналата България“.

 

Историята се развива през 20-те години на 20 век. Героят е неудовлетворен от живота си без да има желание за промяна, за нова посока, за трансформация на личността си. Присъединява се към машинации, възползва се от тайни планове, живее без ясни намерения, ден за ден и въпреки че стига до плашещия извода, че това е отвратителен начин на живот, няма никаква идея как да излезе от порочния кръг. Сякаш някой го наказва без той да има право на помилване.

 

По това време се развиват и съдбоносни исторически събития, които са описани от Русков подробни и може да се каже, мащабно. Погледнато в перспектива тези събития и необявената гражданска война, която се води след тях, всъщност разделя общество за десетилетия напред, според писателят на "Чамкория".

Купи поредния шедьовър на Милен Русков от онлайн книжарница Сиела.Един човек, по силата на професията си, се оказва въвлечен в някои от най-мрачните тайни на своето време. Това са 1920-те години, когато в България се борят две големи военнополитически групировки: Военният съюз, Демократическият сговор и ВМРО, от една страна, и Единният фронт, от друга. Нашият герой не е партизанин на никоя от тях, което му позволява да ги види сравнително безпристрастно. Същевременно той се бори с живота като обикновен човек и разказът му за градския бит възкресява неистовата атмосфера на 20-те години. Той би могъл да продължи да живее така, но характерът му го подхлъзва малко по-дълбоко в сенките.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Чамкория - ново издание в един том - твърда корица
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.

За Автора

Милен Русков -

Милен Русков е български писател и преводач от английски език. Публикувал е четири романа, всеки от които е удостоен с различни литературни награди. 

Роден е на 23 юни 1966 г. в Бургас. През 1995 г. завършва Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност Българска филология, след което е докторант по лингвистика в БАН.

Член е на журито за годишната награда „Кръстан Дянков“ на Фондация „Елизабет Костова“ за преводен роман от английски език през 2010 г.
Романът му „Джобна енциклопедия на мистериите“ е отличен с наградата „Южна пролет“ за литературен дебют.
Вторият роман на Русков, „Захвърлен в природата“, е отличен с Награда „ВИК“ за Роман на годината през 2009 г. През същата година влиятелният литературен критик Светлозар Игов му връчва своята награда „Дъбът на Пенчо“.
След третия си роман, „Възвишение“, Милен Русков е отличен с отличието „Златен век“ на Министерство на културата 2012 г. , с Националната награда за литература „Христо Г. Данов“. 

Свързани продукти
Безделникът
Георги Гочев
ИК Жанет-45
рейтинг:
1%
5,99 лв.
Законът на Иван Газдов
Иван Газдов
ИК Жанет-45
рейтинг:
1%
5,00 лв.
Възвишение
Милен Русков
Жанет - 45
рейтинг:
1%
17,00 лв.
Джобна енциклопедия на мистериите - Ново преработено издание
Милен Русков
Жанет - 45
рейтинг:
1%
25,00 лв.
Чамкория - ново издание в един том
Милен Русков
Жанет-45
рейтинг:
1%
25,00 лв.