Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Царството на Агамемнон

Антихристът е завзел властта на земята, въвел е на нея свой ред - извратил е всичко, върху което Господ е изградил мирозданието. Един от неговите крайъгълни камъни е истината, но сатаната е направил така, че при нас и от истината да произлиза само зло. Това не са абстрактни разсъждения: в романа татко и с една дума не се опитва да избегне отговорността, да се дистанцира, обратното – като се отрича стъпка по стъпка от всичко, което по-рано е смятал за истина, той слага кръст и на света, в който ни се е паднало да живеем.

Из изповедта на Галина Николаевна-Електра пред разказвача ГлебПовествованието обхваща целия XX век и достига до наши дни, но по същество следва класическата трагедия, а протагонистите се преживяват като герои от древногръцкия мит. Разказвачът Глеб подготвя публикуването на съчиненията на Николай Жестовски - философ и монах, прекарал дълги години по лагерите и описал своя живот в ръкопис, изчезнал на Лубянка. Глеб получава достъп до архивите на НКВД-КГБ и възможност да разговаря дни наред с Галина Николаевна-Електра - дъщерята на Жестовски-Агамемнон. Съдбите на Жестовски и неговото семейство, на чекисти, заточеници и църковници, на княз Романов, на отвеян в Япония художник се преплитат в огромен пъзел, който читателят се опитва да разгадае до самия край на произведението.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Царството на Агамемнон
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

За Автора

Владимир Шаров -

Владимир Шаров (1952) е автор на сборници със стихове и есета и на девет романа, сред които "Старото момиче", "Преди и по време", "Възкресението на Лазар", "Бъдете като децата", "Бягство в Египет", "Царството на Агамемнон". Всяка негова нова книга е повод за възторзи и яростни дискусии. Едни го наричат жив класик, други – литературен провокатор, който работи на границата между историософията и религиозно-мистичното възприятие на действителността. Сравняват писането му с реализма на Толстой и фантастичните абсурди на Кафка, а на Запад го наричат "новият Достоевски".

Историк по образование, Шаров си позволява да интерпретира крайно своеобразно и смело руската история от XVI до ХХ век. Чете лекции в Харвардския, Оксфордския, Кьолнския, Римския, Вашингтонския и други престижни университети, лауреат е на множество литературни награди.

Свързани продукти
Бъдете като децата
Владимир Шаров
Факел Експрес
рейтинг:
1%
25,00 лв.
Веданта психология - Есета
Сухотра Свами
СОНМ
рейтинг:
1%
20,00 лв.
Материалният живот
Маргьорит Дюрас
СОНМ
рейтинг:
1%
16,00 лв.
Етиката на жестокостта
Хосе Овехеро
СОНМ
рейтинг:
1%
16,00 лв.
Приказки за страната Е
Тони Шан - Антоанета Николова
СОНМ
рейтинг:
1%
20,00 лв.