Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Бурите от 1848

Бурите на 1848 е първи от четвъртата серия на поредицата Национални епизоди, посветена на размирните събития в Испания през XIX век.



В Рим избухва Италианската революция, двама кардинали си оспорват Светия престол, в Париж се обявява Втората френска република, в Испания тронът на Исабел II се тресе от гражданска война, либералите организират бунтове срещу правителството на генерал Нарваес.

На фона на политическото напрежение един младеж, Хосе Гарсия Фахардо, със скромни средства, но с голям интелектуален потенциал, се потапя във водовъртежа на събитията в Мадрид. Животът го сближава с богаташи от елита на столицата и с бедни хора в безизходица. Ще успеят ли корупцията на обществото, лицемерието, предразсъдъците и алчността да прекършат младежките му идеали, или ще съумее да запази здравия морал, с който е бил възпитан? С присъщия си интерес към съдбите на обикновените хора Галдос остава верен на духа на времето и завещава на идните поколения точна картина на цяла една епоха.

Бенито Перес Галдос е един от най-популярните испански автори, добре известен на българския читател. Романът му Бурите на 1848 е първи от четвъртата серия на поредицата Национални епизоди, посветена на размирните събития в Испания през XIX век. Средата на века е драматична за цяла Европа в исторически план поради вълната от революции за граждански демокрации, които с бавни стъпки по-късно променят исторически, политически и социално почти цяла Европа.



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Бурите от 1848
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Мияу. Марианела
Бенито Перес Галдос
Персей
рейтинг:
1%
14,99 лв.
Benito Perez Galdos - Cuentos adaptados - адаптирани разкази на испански език - ниво B1-B2
Бенито Перес Галдос
Веси
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Benito Perez Galdos - Cuentos por escritores famosos - Bilingues - двуезични разкази на испански език - ниво A1-A2
Бенито Перес Галдос
Веси
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Доктор Сентено
Бенито Перес Галдос
Изида
рейтинг:
1%
20,00 лв.
Мъка
Бенито Перес Галдос
Изида
рейтинг:
1%
17,00 лв.