Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Божествените деца - книга първа

От уста на уста, от баща на син се разказвала легенда между хората. Че светът нявга  бил не просто по-пъстър и по-мирен, а бил отреден за човека и неговата многолика любов.

Любов, на която безсмъртните един ден завидели…

И това било началото на края за мира по човешките земи.От уста на уста, от баща на син се разказвала легенда между хората. Че светът нявга  бил не просто по-пъстър и по-мирен, а бил отреден за човека и неговата многолика любов.

Любов, на която безсмъртните един ден завидели…

И това било началото на края за мира по човешките земи.

Надигнали се синовете на Първите срещу баща си, обвинили го, че обича творението си повече от тях. Потъпкали клетвите си и потъмняла от кръв земята, миналото пуснали по течението на дивите реки, древните си имена захвърлили на вятъра и дали дума, че всяка душа по таз земя, ще усети пожара на гнева им… Че ще страда човекът, ще узнае що е омраза. Ще се отрови със завист и алчност, а някои смъртни души от горделивост ще пресъхнат.

Тъй рекъл обиденият и непокорен син – Самаил, и тъй сторил.

Човекът от страх, обърнал гръб на Първите и мощта им изтляла в забрава. Безсмъртните синове, останали след създателите си да бранят светлината, ослепели от високомерие и омраза към собствените си братя. Тъмнината на нощта, орисана да вдъхновява, родила коварство и жестокост и светът престанал да принадлежи на човека и бил разделен между божествени и паднали.

Хилядолетия продължила борбата между мрака и светлината. Толкова дълго, че човекът се научил да боготвори и да се бои от синовете на Първите, а не от бога. Волята им разделяла планините, а океаните, заливали сушата. Пред очите на смъртния убивали деца, виновни за това, че са се родили различни и обръщали в бягство и най-смелите воини.

И така страхът родил надеждата, а надеждата - легенда за дете, което ще носи силата на Първите, за да върне свободата на хората и да изцери тъмнината от проклятието на безсмъртните.

Легенда, за която светът също забравил…

Дете, на път да се роди…

В Мерадия, земята, която нявга била на Първите и досега оставала недокосната от паднали и божествени, човекът живеел мирно само защото си затварял очите  за несправедливостта.

Несправедливост, която подбужда младия ловец Крум и лечителката Рейн да поемат на път, в който ще се сблъскат със суровата реалност на света, завещана от
Първите. Реалност, в която или падаш като герой в боя срещу неправдата, или оцеляваш достатъчно дълго, за да се превърнеш в злодей.

Съществуването на Крум и Рейн не остава скрито за безсмъртните. Обградени от много опасности, те попадат на сакрална реликва, еднакво важна и за мрака, и за светлината. Младата лечителка заинтригува с произхода си главнокомандващия на падналите – Кайм, а ловецът сам разбира какво чувства преследваната плячка: божествените се спускат по петите му заради непорочната кръв, течаща във вените му.

Божественото, което Крум носи у себе си е срещу кодекса на Първите, а връзката на Рейн с тъмнината отдалечава толкова героите един от друг, колкото ги обединяват приятелството, любовта, копнежът и волята за независимост от игото на божествени и паднали.

И това е само началото…Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Божествените деца - книга първа
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Под игото
Иван Вазов
Пан
рейтинг:
1%
9,90 лв.
Цигарен дим над рая
Емил Константинов
Домино
рейтинг:
1%
5,00 лв.
Синорът на живите
Дончо Цончев
Труд и право
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Безделникът
Георги Гочев
ИК Жанет-45
рейтинг:
1%
5,99 лв.
Продавач на илюзии
Романьола Мирославова
Българска книжарница
рейтинг:
1%
5,00 лв.