Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Богат, беден

Не е наличен
Великолепната сага на Ъруин Шоу ни припомня забравеното удоволствие от четенето на хубава книга!

Безсмъртната семейна сага обхваща период от четвърт век в най-новата история на САЩ.

Братята Джордах се борят по свой начин за място в живота. Единият преуспява с цената на непосилни жертви, а другият се разплаща със себе си в непрестанна борба с околните. Лутайки се между бедността и богатството, любовта и омразата, алчността и честолюбието героите търсят трудното щастие в тази притча за съвременната цивилизация.

Това е историята на братята Рудолф и Томас Джордах и тяхната сестра Гретхен. Баща им, германски емигрант от 1920 г., сражавал се на погрешната страна през Първата световна война, сега през 1945 г. работи в опушена пекарна, където продава престояли черешови пайове. Огорчен, озлобен и нещастен, Аксел Джордах е чужд за децата и примирената си съпруга. Руди, послушният син, е умен, тих и прилежен. За него доброто образование е паспорт за по-добър живот. Том е буен, мързелив и агресивен и не вижда по-далеч от носа си. Всичко което иска, постига с юмруците си. А Гретхен, наивна, красива и неспокойна, просто си търси мъж.

Трима млади хора, всеки умен по своему, търсят пътя си в живота. Кой ще постигне успех и по какъв начин?...

Ъруин Шоу (1913-1984) е роден в Ню Йорк. Започва литературната си кариера с писане на разкази, радио и театрални пиеси. През Втората световна война служи в Северна Африка, Близкия Изток и Европа, а след края й постига широко признание с първия си роман „Младите лъвове”. Ъруин Шоу е автор на над десет романа, придобили световна популярност. По някои от книгите му са създадени филми и телевизионни сериали. Преведен е на двайсет езика.



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Богат, беден
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Две седмици в друг град
Ъруин Шоу
Бард
рейтинг:
1%
17,99 лв.
Нощна работа
Ъруин Шоу
Бард
рейтинг:
1%
16,99 лв.
Богат, беден - ново издание
Ъруин Шоу
Сиела
рейтинг:
20%
29,90 лв.
Хляб по водите
Ъруин Шоу
Сиела
рейтинг:
1%
19,90 лв.
Е-книга
Е-книга Хляб по водите
Ъруин Шоу
Сиела
рейтинг:
1%
15,00 лв.