Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Блудни синове

Поезията в "Блудни синове" нежно притваря последните останали човешки рани и приспива мрака в сън, равен на временната материя. Спокоен пред бездните, непоклатим пред неизбежното, Едвин Сугарев ни показва, че ужасът съществува, само ако ние така изберем.Всяка следваща книга на Едвин Сугарев успокоява всемира все повече. Поезията в "Блудни синове" нежно притваря последните останали човешки рани и приспива мрака в сън, равен на временната материя. Спокоен пред бездните, непоклатим пред неизбежното, Едвин Сугарев ни показва, че ужасът съществува, само ако ние така изберем. И ако нищо не е останало от дома при завръщането на блудния син, това не е апокалипсис, а възможност за света, роден от себе си, да се уедини в общо пулсиращо тяло-дух. И ако на сърцето старец няма кой да отвори, когато почука, то е преодоляло смъртта, а ангелът, Буда и светулката, тревата, повеят и Бог, топчицата кал и лястовицата най-накрая са доизплели хамака, в който вселената кротко ще се поклаща.

Георги ГавриловНапишете вашето мнение
Вие оценявате:Блудни синове
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

За Автора

Едвин Сугарев -

Едвин Сугарев е български поет, общественик и политик. Завършва българска филология в Софийския университет през 1978. През 1985 г. защитава докторат на тема Българската литература след Първата световна война и немският експресионизъм (мирогледни и стилистични паралели). Научен сътрудник в Института за литература между 1986 - 1990 година, като междувременно преподава нова българска литература в СУ (1987) и води лекции върху българския експресионизъм в Пловдивския университет Паисий Хилендарски (1988).

През 1989 г. става редактор на литературния самиздатски алманах Мост. През 1990 година влиза в редколегията на списание Литературна мисъл, и също е редактор на Литературен вестник от 1991 до 1996 и от 2003 до днес. От 2002 година е научен сътрудник в Института за литература при БАН. През 2008 година защитава докторат на тема Александър Вутимски - паралелни прочити. През 2010 година, в несъгласие с начина на реформиране в БАН, напуска и става преподавател в НБУ. Член на редколегията на Българистика Nuova - годишник на департамент Нова българистика към НБУ.

Дейността си на литератор и поет Сугарев съвместява с обществена и политическа дейност.

Свързани продукти
Събирачи на хартия
Едвин Сугарев
ИК Жанет-45
рейтинг:
1%
7,00 лв.
Невъзможните убежища на поезията
Едвин Сугарев
Фондация Развитие
рейтинг:
1%
5,95 лв.
Подлите времена
Едвин Сугарев
Изток-Запад
рейтинг:
1%
14,00 лв.
Бюлетиня
Едвин Сугарев
Нест Прес
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Елегия за краището - Съдбата на българите в западните покрайнини
Едвин Сугарев
Рива
рейтинг:
1%
19,00 лв.