Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Бхагавад-гита

Дословен превод и въведение към класически санскритски текст.Бхагавад-гита ("Песента на Бога") е философската перла във величествения епос Махабхарата. Записана като 700 стиха в 18 глави, тя представлява свещен диалог между бог Кришна и принц Арджуна, състоял се на бойното поле Курукшетра преди повече от 5000 г. За да просветли Арджуна и цялото човечество, бог Кришна изговаря безценната, неповторима Бхагавад-гита, определяна като квинтесенцията на ведическата мъдрост. Бхагавад-гита ни разкрива непреходните истини за природата на душата и света около нас, същността, целта и пътищата на йога, закона за карма и правилното действие, освобождението от самсара и постигането на вечно щастие. Високо ценена заради своята проникновеност и всеобхватност, Бхагавад-гита е средство за осъзнаване на човешкото съществуване.

Със своя задълбочен анализ на основните теми на Бхагавад-гита и с изящния си четивен превод на класическия санскритски текст Хауърд Резник ни отвежда до самата същност на възвишените заключения на Гита.

"Към края на XVIII век Бхагавад-гита става първото произведение на санскрит преведено на европейски език и оттогава насетне е предмет на хиляди преводи и анализи. Сред тях книгата на Хауърд Резник се откроява със своето обстойно и красноречиво представяне на могъщата привлекателна сила на Гита като източник на вечна мъдрост."
Едуин Брайънт, университет "Рътгърс"

"Оригиналният тематичен подход на настоящото издание пояснява съдържанието на Бхагавад-гита задълбочено и систематично, като подтиква и читателите, които за първи път я четат, и добре запознатите с нея да пристъпят към текста внимателно и да се насладят на ползите от проникновеното разбиране."
Кенет Валпи, Оксфордски университет

"Бхагавад-гита на Х. Резник дава на читателите възможност да вникнат дълбоко в най-важните теми и същността на Гита, и ясни и последователни обяснения на сложните философски идеи."
Греъм Шуайг, университет "Кристофър Нюпорт"Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Бхагавад-гита
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Следите на душите
Майкъл Нютън
Хермес
рейтинг:
1%
17,95 лв.
Дзенски трактати
Доген
Шамбала
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Молитвеник - Петър Димков
Петър Димков
Астрала
рейтинг:
1%
9,00 лв.
Махабхарата
Кришна Дхарма
Вита Рама ООД
рейтинг:
1%
46,00 лв.
Рамаяна
Кришна Дхарма
Вита Рама ООД
рейтинг:
1%
40,00 лв.