Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Бердяев - пленник на свободата

Бердяев е най-известния руски философ, чиито трудове се възприемат като свързващо звено между Изтока и Запада, християните и нехристияните, между различните народи, между философията и теологията, между видимото и невидимото. Почитан е като един от най-крупните философи и пророци на ХХ век, сравним с Ницше, Хегел, дори с Аристотел. Неговите книги, статии и лекции са преведени на повече от 20 езика. Идеите му силно повлияват европейската критическа културфилософия, френския екзистенциализъм и персонализъм, социално-философските концепции  на „новите леви“ течения във Франция през 60-те и 70-те години на миналия век.Николай Александрович Бердяев ( 1874— 1948) е руски религиозен философ и социолог, виден представител на руския екзистенциализъм и персонализъм, блестящ публицист, авторитетен учен и обществен деятел. Задълбочен мислител, хуманист и мъдрец, той изпъква като централна фигура на руския духовен Ренесанс. Главният патос в съчиненията му са двете взаимосвързани проблеми  – свободата и творчеството, въз основа на които строи своята метафизика, етика, историософия и антропология, разработва идеите си за „ново  религиозно съзнание“.   Сред своите съвременници религиозни философи Бердяев е и един от първите, заговорили за антроподицея - религиозното оправдание на човека.

Бердяев е най-известния руски философ, чиито трудове се възприемат като свързващо звено между Изтока и Запада, християните и нехристияните, между различните народи, между философията и теологията, между видимото и невидимото. Почитан е като един от най-крупните философи и пророци на ХХ век, сравним с Ницше, Хегел, дори с Аристотел. Неговите книги, статии и лекции са преведени на повече от 20 езика. Идеите му силно повлияват европейската критическа културфилософия, френския екзистенциализъм и персонализъм, социално-философските концепции  на „новите леви“ течения във Франция през 60-те и 70-те години на миналия век.

 Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Бердяев - пленник на свободата
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Естествена козметика - 200 биорецепти за разкрасяване у дома
Галина Иванова
Милениум
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Какво да сготвим за тънка талия и тънък джоб
Галина Иванова
Милениум
рейтинг:
1%
9,00 лв.
Жлезите боледуват - Билки и диети при хронично затлъстяване и диабет
Галина Иванова
Милениум
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Българките - Портрети на 100 забележителни жени
Галина Иванова
Милениум
рейтинг:
1%
28,00 лв.
Жан-Жак Русо и правото да си свободен
Галина Иванова
Милениум
рейтинг:
1%
12,00 лв.