Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Български рози

Георги Тенев ни отвежда в сутринта на 21 век при българските рози

„Български рози“ е тъмен, криминално загадъчен, безпощаден роман, който потапя в атмосферата на България от началото на XXI век. Насилие, присвояване на капитали и идентичности, битки за власт. Това е разказ за съдбата на интелигенцията в безскрупулния свят на силните, бруталните и богатите, за разбиването на илюзиите за невинност. Една история за непостижима любов и за предателства в името на успеха, известността и парите.

Авторът отправя предизвикателство към няколко поколения, прави мрачно предсказание за бъдеще на терор и политически отмъщения и ни изправя пред зловещо надигащия се въпрос: КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ С ДЕЦАТА?

  • Георги Тенев, автор, 2016;
  • Светлана Мирчева, художник на корицата.
 Откъс от романа на Георги Тенев „Български рози“

23 май, сутринта

 „Поставен в безизходица, човек усеща перверзния чар на отчаянието. Почти без инвестиция на енергия, по напълно икономичен начин отчаянието може да доведе до крайности, каквито нито геройството, нито фанатизмът предизвикват.“

Лия затваря книгата. Никога не е разбирала защо баща ѝ чете такива неща, не е успявала да хареса нито една от книгите, които той посява из къщата. Лия затваря дебелите твърди корици и оставя книгата на масичката до тоалетната чиния, напряга още веднъж корема си. Изправя се, избърсва дупето си, пуска водата, капакът на японската чиния се затваря, водата шурти като водопад в пещера някъде под краката ѝ. Измива се пред огледалото, оправя косата си, хвърля памучната кърпа в плетения кош от бамбук, откъсва със зъби дъвката, която е залепила на огледалото, отваря вратата и излиза навън.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Български рози
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
Свързани продукти
Вундеркинд. Кн.1 Карамазови вариации
Георги Тенев
Triumvirat
рейтинг:
1%
7,00 лв.
Господин М.
Георги Тенев
Алтера
рейтинг:
1%
11,00 лв.
Е-книга
Български рози е-книга
Георги Тенев
Колибри
рейтинг:
1%
9,00 лв.
Жената на писателя
Георги Тенев
Колибри
рейтинг:
1%
14,00 лв.
Е-книга
Жената на писателя
Георги Тенев
Колибри
рейтинг:
1%
9,00 лв.