Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Български език за 8. клас

Учебникът по български език за 8. клас отговаря на новата учебна програма по български език за 8. клас по отношение на: вида, броя и формулировките на темите от учебното съдържание; последователността при представяне на темите от учебното съдържание; съотношението между уроците за нови знания, уроците за упражнение, уроците за преговор и обобщение, уроците за проверка и оценка на знанията и уменията.

В зависимост от заложените в програмата теми и свързаните с тях очаквани резултати учебният материал е разпределен в шест раздела.

Урочните разработки в учебника са разположени на четири последователни разтвора. Учебната информация е структурирана еднотипно, което позволява учители и ученици бързо и лесно да се ориентират в нея и безпроблемно да откриват необходимите си езикови факти, особености и закономерности.Учебникът съдържа цялостни текстове за анализ, с които започва всяка урочна разработка. Откъсите от художествени творби и текстовете с разнообразна практическа информация са подбрани така, че да отговарят на потребностите, възможностите и интересите на осмокласниците и да развиват тяхната функционална грамотност. Учебникът дава възможност да се работи ефективно върху следните по-важни процеси:

  • разбиране на информацията;
  • осмисляне на информацията;
  • използване (т.е. прилагане) на информацията за постигане на конкретна прагматична цел.

Където е необходимо, лингвистичната информация е поднесена с помощта на схеми, таблици и чертежи.

Учебникът предлага упражнения за разпознаване, анализ, редактиране и създаване на изрази (думи, изречения, текстове), които са подредени така, че да градират познавателната дейност на осмокласниците по трудност, да създават оптимални условия осмислените теоретични сведения да бъдат системно и планомерно прилагани в речевата практика.

Всяка урочна разработка завършва с 2 задачи за домашна работа и с 8 тестови задачи със структуриран отговор, предназначени за контрол, оценка и самооценка на наученото по време на урока.

В края на всеки раздел има обобщителни упражнения и два варианта на тест със задачи, които имат структурирани отговори, за проверка и оценка на знанията и уменията, овладени чрез обучението върху уроците от раздела.

Учебникът завършва с упражнения за годишен преговор, чиято функция е да подпомогне учениците чрез много практически дейности с езика да си припомнят по-важните моменти от учебното съдържание и да обогатят уменията си да използват нормативно-правилно и стилистично-целесъобразно българския език.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Български език за 8. клас
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв, стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • ВАЖНО! По време на промо кампания -50% безплатната доставка за всички стоки отпада за срока на промоцията! Фиксира се доставка от 3.99 лв за всички поръчки.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди да завършете поръчката си.
Свързани продукти
Работни листове по български език за 6. клас
рейтинг:
1%
7,90 лв.
Български език за 9. клас
рейтинг:
1%
12,90 лв.
Книга за учителя по български език за 7. клас
рейтинг:
1%
5,00 лв.
Български език за 6. клас
рейтинг:
1%
24,90 лв.