Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Български език и литература. Задачи и тестове за 7. клас. Модул 1. Външно оценяване. Модул 2. Изпит. Преразказ

Не е наличен

С цел предварителното запознаване с темите и с формата, утвърден от МОМН, издателска къща "Анубис“ предлага ново помагало за подготовка на учениците в 7. клас за националното външно оценяване и успешно представяне на изпитните модули. В него са разработени в тестови вид всички теми от учебно-изпитната програма на МОМН. В тестовете са включени задачи по български език, с които се упражняват граматичната норма на съвременния книжовен език, правописната и пунктуационната норма, а също така уменията за прилагане на лексикалната норма. Задачите по литература са свързани с изучаваните литературни творби, тяхното тълкуване, историческия контекст на създаването им, авторството им, както и с жанровите им особености. Помагалото отговаря напълно на учебно-изпитната програма, според която изпитът се провежда в две части.

  • Първата част съдържа 15 задачи по български език и 10 по литература. Предвидено е те да бъдат изпълнени в рамките на 60 минути. В съответствие с изискванията в тази част на помагалото са поместени и задачи, за които е необходимо извличане на информация не само от текст, но и от карти, схеми, репродукции и др. Друг тип задачи предполагат създаване на кратък текст, например тълкуване на ключови думи от изучаван текст, коментар на характеристика на литературен герой и т.н.
  • Втората част съдържа текст за преразказ с дидактична задача. Към някои от тези текстове авторите на помагалото предлагат по две задачи, с което се увеличава възможността за упражняване, както и подпомагащи уточнения за справяне с конкретната задача.


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Български език и литература. Задачи и тестове за 7. клас. Модул 1. Външно оценяване. Модул 2. Изпит. Преразказ
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Пантеон
Теодор Траянов
Анубис
рейтинг:
1%
3,12 лв.
Сънят на любовта
Емануил Попдимитров
Анубис
рейтинг:
1%
3,36 лв.
Литература за 10. клас
Боян Биолчев, Борис Минков, Нели Илиева, Веселина Тонева
Анубис
рейтинг:
1%
16,98 лв.
Български език за 10. клас
Маргарита Георгиева, Владимир Жобов, Димка Димитрова
Анубис
рейтинг:
1%
9,60 лв.
Български език за 8. клас - Анубис 2020/2021
Маргарита Георгиева, Владимир Жобов, Димка Димитрова, Виолета Инева
Анубис
рейтинг:
1%
14,90 лв.