Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Българските ханове и царе - От хан Кубрат до цар Борис III

Исторически справочникВ ръцете на любознателния, но и все по-взискателен читател е поредното издание на книга, която без преувеличение може да бъде наречена модерна „историческа класика". Нейни автори са проф. Йордан Андреев и проф. Андрей Пантев от фалангата на легендарните университетски преподаватели по история, съответно във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" в СУ „Св. Климент Охридски". Двамата учени са ярки личности със солиден обществен авторитет, при това водещи имена на българската историческа наука.

Определена като „историко-хронологичен" справочник, книгата „Българските ханове и царе от хан Кубрат до пар Борис III" представлява научно-популярна просопографска енциклопедия за Българското средновековие и увлекателен разказ за историята на България, посредством биографиите на нейните владетели - от хан Кубрат до цар Борис ІІІ.

Книгата е полезно пособие не само за специалисти, но и за студенти, учители, ученици, музейни работници, любители на историята. За този широк читателски кръг са поднесени не само известни исторически факти, но и подробности, за които обикновено се знае малко, свързани с водещата фигура на българския владетел от Средновековието до новото време,

„Българските ханове и царе" на проф. Йордан Андреса и проф. Андрей Пантев е книга, която със сигурност ще продължава да бъде търсена, четена и препрочитана от хиляди, и хиляди българки и българи - както се казва, класиката е модерна...". Ще се уверите сами в тази шеговита, но и вярна максима, уважаеми читатели!

проф. Пламен ПавловНапишете вашето мнение
Вие оценявате:Българските ханове и царе - От хан Кубрат до цар Борис III
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

За Автора

Андрей Пантев -

Андрей Пантев е роден през 1939 г. в учителско семейство. През 1961 г. завършва специалност  история в Софийския университет. От 1965 г. е аспирант по история на Англия в БАН. Кандидат на науките (1968 г.), доктор на историческите науки (1984 г.), професор-титуляр (1985 г.). Преподава и изследва историята на Западна Европа и Северна Америка в ново време. По-познати негови книги са: „Англия срещу Русия на Балканите”, „Българският въпрос във Великобритания”, „Революции и реформи в Западна Европа и Северна Америка”, „Исторически многоточия”, „Рицар или чудовище”, ”Исторически въпросителни”,  „Историческата българистика в Англия и САЩ”, „Исторически съмнения”.

Свързани продукти
История на българската литература през Възраждането
Иван Радев
Абагар Велико Търново
рейтинг:
1%
20,00 лв.
Петият час на Дуат
Никола Пиперков
Абагар Велико Търново
рейтинг:
1%
6,50 лв.
Зимникът на рая
Георги Данаилов
Абагар Велико Търново
рейтинг:
1%
14,95 лв.
Българско-английски речник по право, финанси и търговия
Благовеста Балканджиева
Абагар Велико Търново
рейтинг:
1%
30,00 лв.
България и световната история
Йордан Андреев
Абагар Велико Търново
рейтинг:
1%
11,00 лв.