Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Атлас Заболявания на устната лигавица

Заболяванията на устната лигавица засягат всички възрастови групи и се срещат много често в стоматологичната практика. В устната кухина като начален сектор на храносмилателния тракт, свързана по нервно-рефлекторен и хуморален път с всички органи и системи, намира отражение почти цялата патология на човешкия организъм. Измененията на устната лигавица често са първите прояви на много общи заболявания.
Поради многобройните етиологични фактори и все още неизяснена патогенеза измененията на устната лигавица често затрудняват практикуващия стоматолог за правилната диагноза и за провеждане на индицирана, ефективна терапия. Устната лигавица като „рефлексогенна зона"" реагира с монотипни промени на различни по етиология и патогенеза увреждания, които трудно се диференцират.
В атласа се илюстрират анатомо-морфологичната характеристика на нормалната и патологично променената устна лигавица, с основните обривни единици, клиничните прояви на основните нозологични единици и измененията на устната лигавица при някои общи болести. В подреждането на представения материал сме се ръководили от приетата в Катедрата по терапевтична стоматология класификация и принципите на Международната класификация на болестите - приложение за зъболекарство и стоматология (IDA-DA - 1978), изградени върху клиниката, етио¬логичните фактори, патогенетичните механизми, характера на патоло¬гичния процес и локализацията на най-честите заболявания и изменения на устната лигавица. Атласът като учебно помагало ще се ползва от студенти, специализанти по обща и терапевтична стоматология и стоматолозите клиницисти от практиката. Авторите ще са благодарни за всички критични бележки и препоръки.
Първото издание на учебното помагало „АТЛАС НА ЗАБОЛЯВАНИЯТА НА УСТНАТА ЛИГАВИЦА"" получи широк прием от студенти по стоматология, специализанти и стоматолози клиницисти от практиката, дерматолози и други и отдавна се изчерпи, което наложи новото преиздаване.
В анатомо-морфологичната характеристика на представения материал не е настъпила съществена промяна, поради което текстът и илюстрациите се провериха и се направиха някои корекции, всички бележки и препоръки ще се приемат с благодарност.


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Атлас Заболявания на устната лигавица
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
Свързани продукти
В мрежата на езика
Лиляна Грозданова
УИ "Св. Климент Охридски"
рейтинг:
1%
6,00 лв.
Справочник за кандидат-студенти 2008/2009
Euromap
рейтинг:
1%
5,99 лв.
Заразени птици и мерки за предпазване от тях(деорнитизация)
Зафир Николов
Медицина и физкултура
рейтинг:
1%
5,00 лв.
Съвременни методи за диагостика на грипа
Р. Коцева, Т. Хаджиолова, С. Павлова
Медицина и физкултура
рейтинг:
1%
13,60 лв.
Лекарствени препарати
Иван Ламбев
Медицина и физкултура
рейтинг:
1%
65,00 лв.